Lauda szerint sz*r a McLaren és a Ferrari autója - F1VILÁG.HU

Lauda szerint sz*r a McLaren és a Ferrari autója

HIRDETÉS

Nem kímélte a Mercedes riválisait, a Ferrarit és a McLarent a német istálló nem ügyvezető elnöke, a korábbi Forma-1-es világbajnok Niki Lauda.


Nem kímélte a Mercedes riválisait, a Ferrarit és a McLarent a német istálló nem ügyvezető elnöke, a korábbi Forma-1-es világbajnok Niki Lauda.

A Mercedes az idei szezonban abszolút domináns teljesítményt nyújt a Forma-1-ben, miközben a tradicionálisnak mondott élcsapatok, a Ferrari és a McLaren látványosan szenvednek.

A fent megnevezett két csapat ráadásul a hétvégén arra készült, tiltakozik a Mercedes ellen, mivel a német istálló Lewis Hamilton balesete után kicserélte a féktárcsákat autóiban.

Lauda szerint viszont a McLaren és a Ferrari jobban tenné, ha inkább saját autójával foglalkozna.

„A McLaren ugyanazt a motort használja, mint mi, az autójuk viszont sz*r. Nézzék csak meg a Ferrarit! Még egy sz*r autó!” – idézi a korábbi Forma-1-es világbajnok szavait az El Pais című lap.

Az osztrák hozzátette, nem kell csodát várni Marco Mattiacci érkezésétől sem, aki még áprilisban váltotta a csapatfőnöki székben Stefano Domenicalit.

„Senki ne kergessen illúziókat arra vonatkozóan, hogy egyik napról a másikra változni fognak a dolgok! Fernando Alonso igencsak lehangolt lehet már, hiszen évek óta olyan autóban ül, amely egyszerűen nem működik. Persze az a fizet, amit kap, enyhíthet a szenvedésein.”

„Alonso azért nem tud a McLarenhez szerződni, mert érvényes szerződése van. Ha az ember leszerződött a Ferrarival, akkor nem távozhat, máskülönben agyonlövik. Az életben néha megtörténik, hogy jó autót választunk, máskor pedig rosszat. Mint Ronnie Peterson: ő volt a legjobb, de mindig rossz helyen volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!