Lauda szerint sz*r a McLaren és a Ferrari autója

Nem kímélte a Mercedes riválisait, a Ferrarit és a McLarent a német istálló nem ügyvezető elnöke, a korábbi Forma-1-es világbajnok Niki Lauda.


Nem kímélte a Mercedes riválisait, a Ferrarit és a McLarent a német istálló nem ügyvezető elnöke, a korábbi Forma-1-es világbajnok Niki Lauda.

A Mercedes az idei szezonban abszolút domináns teljesítményt nyújt a Forma-1-ben, miközben a tradicionálisnak mondott élcsapatok, a Ferrari és a McLaren látványosan szenvednek.

A fent megnevezett két csapat ráadásul a hétvégén arra készült, tiltakozik a Mercedes ellen, mivel a német istálló Lewis Hamilton balesete után kicserélte a féktárcsákat autóiban.

Lauda szerint viszont a McLaren és a Ferrari jobban tenné, ha inkább saját autójával foglalkozna.

„A McLaren ugyanazt a motort használja, mint mi, az autójuk viszont sz*r. Nézzék csak meg a Ferrarit! Még egy sz*r autó!” – idézi a korábbi Forma-1-es világbajnok szavait az El Pais című lap.

Az osztrák hozzátette, nem kell csodát várni Marco Mattiacci érkezésétől sem, aki még áprilisban váltotta a csapatfőnöki székben Stefano Domenicalit.

„Senki ne kergessen illúziókat arra vonatkozóan, hogy egyik napról a másikra változni fognak a dolgok! Fernando Alonso igencsak lehangolt lehet már, hiszen évek óta olyan autóban ül, amely egyszerűen nem működik. Persze az a fizet, amit kap, enyhíthet a szenvedésein.”

„Alonso azért nem tud a McLarenhez szerződni, mert érvényes szerződése van. Ha az ember leszerződött a Ferrarival, akkor nem távozhat, máskülönben agyonlövik. Az életben néha megtörténik, hogy jó autót választunk, máskor pedig rosszat. Mint Ronnie Peterson: ő volt a legjobb, de mindig rossz helyen volt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései