Lauda tudja, ki lett a kulcsember a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Lauda tudja, ki lett a kulcsember a Ferrarinál

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, a korábbi háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Laud azt mondja, véleménye szerint az új technikai igazgató a Ferrari ide kulcsembere.

Az olasz istálló remek formában vágott neki a 2017-es idénynek, hiszen Sebastian Vettel révén nyerni tudott Ausztráliában, a német pedig Kínában másodikként ért célba Lewis Hamilton mögött.

Niki Lauda azt mondja, úgy véli, a Ferrari feltámadásának kulcsa Mattia Binotto, akit még tavaly neveztek ki technikai igazgatóvá Maranellóban, James Allison távozása után.

„A Ferrari most jól működik, mert ott van egy svájci, aki jól megszervezi az olaszok munkáját, irányítja őket, ugyanakkor pedig megadja nekik a szabadságot ahhoz, hogy kifejtsék ötleteiket, elképzeléseiket” – mondta Lauda a La Repubblica című lapnak.

[tie_full_img][/tie_full_img]

„Én úgy látom, a probléma a fejlesztések hiánya volt. Ezért voltak személycserék nyáron. Korábban egy hierarchizált szervezet működött a Ferrarinál, ami hátráltatta az információáramlást. Mattia Binottóval viszont jobb az átláthatóság.”

Binotto már két évtizede dolgozik az olasz F1-es istállónál, Lauda pedig biztos benne, neki köszönhető a Ferrari feltámadása.

„A kulcsember Binotto, ez kétségtelen. Legalábbis kívülről nagyon úgy tűnik.”

Érdekesség, hogy Binotto annak a James Allisonnak a feladatait vette át, aki idén már a Mercedes F1-es csapatát erősíti.

„Nem tudom, mi történt [Sergio] Marchionne és James között. Minden, amit mondhatok, hogy nagyon örülök, hogy itt van nálunk” – mondta ezzel kapcsolatban Lauda.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!