Lawson az AlphaTauri ide legjobb eredményét érte el - F1VILÁG.HU

Lawson az AlphaTauri ide legjobb eredményét érte el

A hétvégi Szingapúri Nagydíjon megszerezte első Forma-1-es pontjait Liam Lawson – az új-zélandi tehetség a csapat idei legjobb eredményét érte el az éjszakai futamon.

Lawson Daniel Ricciardo helyetteseként mindössze harmadik F1-es futamát teljesítette, és azt követően, hogy Monzában éppen csak lecsúszott a pontszerzésről, Szingapúrban egy remek versenyt követően 2 pontot is gyűjteni tudott. Bár a versenye nehezen indult, Lawson végül a 9. helyen ért célba, ezzel pedig megszerezte az AlphaTauri csapatának idei legjobb eredményét.

„Szerettem volna még néhány nagydíjat, hogy felkészüljek erre, de ha az ember lehetőséget kap, két kézzel kell megragadni” – mondta az új-zélandi tehetség. „Ezt próbálom tenni, és ez a verseny fantasztikus volt, nagyon elégedett vagyok vele, és mindent beleadtam, mert szerintem sikerült maximalizálnunk az autó teljesítményét.”

„A rajtot viszont meg kell néznem, mert már sorozatban másodszor fordult elő, hogy pozíciókat veszítettem, ez pedig megnehezíti az életünket. A verseny további részében sikerült kimaradni a bajból, és tiszta futamot teljesítettünk. Nehéz, amikor küszködünk a tempóval, az ember igyekszik maximalizálni a dolgokat a rendelkezésére álló eszközökkel, próbálja kihozni a legtöbbet mindenből. A verseny fizikailag megterhelő volt, de nagyon örülök annak, hogy sikerült két pontot szerezni.”

A csapat másik versenyzője, Yuki Tsunoda már a verseny elején kiesett, miután az első körben koccant egy ellenfelével, emiatt pedig megsérült versenyautója.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!