Lawson figyelmét nem vonta el az AlphaTauri 2024-re vonatkozó bejelentése - F1VILÁG.HU

Lawson figyelmét nem vonta el az AlphaTauri 2024-re vonatkozó bejelentése

Az AlphaTauri színeiben idén óriási lehetőséget kapó Liam Lawson azt mondja, egyáltalán nem vonta el a figyelmét az, hogy a faenzai kiscsapat nemrég bejelentette, jövőre is a Daniel Ricciardo – Yuki Tsunoda kettőssel áll rajthoz a Forma-1-ben.

Tsundoa azt követően kapott versenyzési lehetőséget az AlphaTauritól, hogy Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj pénteki edzésnapján balesetet szenvedett. Lawson így a zandvoorti versenyen, valamint Olaszországban, Szingapúrban és Japánban is vezethette az olasz kiscsapat versenyautóját.

Ha minden a tervek szerint alakul, Ricciardo a jövő hétvégi Katari Nagydíjon már újra versenyezhet – ez várhatóan a jövő hét elején derül majd ki. Időközben ugyanakkor bejelentették, Lawson 2024-ben nem kap állandó versenyzési lehetőséget a csapattól, továbbra is Ricciardo lesz az AlphaTauri egyik, míg Tsunoda a másik versenyzője. Lawsonról persze nem mondott le a Red Bull, hiszen jövőre az energiaital-gyárosok két csapatának tartalékosa lesz majd.

Lawson azt mondja, egyelőre nem sokat foglalkozik a 2024-es lehetőségekkel, hiszen arra összpontosít, hogy a jelenlegi helyzetből a legtöbbet hozza ki. 

„Hogy őszinte legyek, nem gondolkodtam rajta sokat” – mondta a fiatal pilóta, amikor a Motorsport.com című internetes portál arról kérdezte, milyen hatással volt rá az, hogy az AlphaTauri nemrég bejelentette jövő évi versenyzőpárosát. „Szerintem most leginkább arra fókuszálok, hogy a legtöbbet hozzak ki ebből a lehetőségből.”

„A végső cél természetesen az, hogy az F1-ben legyek, a legjobb módja pedig annak, hogy ezt elérjem, ha a lehető legjobb teljesítményt nyújtom ezeken a versenyeken. Szóval talán majd utána gondolkodom ezen!”

„A támogatás nyilvánvalóan lenyűgöző, nagyszerű látni, hogy Új-Zélandról, illetve a világ minden pontjáról támogatnak engem.”

Lawson azt mondja, semmiféle bizonyítási kényszert nem érzett az elmúlt időszakban.

„Azt gondolom, az egyik pozitívuma annak, hogy a Red Bull versenyzője vagyok – miután már öt éve benne vagyok ebben a programban –, hogy ez egy komoly nyomású program. Az első naptól kezdve nyomás alatt vagyunk, mostanra már hozzászoktam ehhez, hiszen öt éve ebbe élek. Szóval készen állok az efféle helyzetekre.”

„Most csak próbálom a lehető legjobb munkát végezni ezeken a versenyeken, ha pedig vége, akkor kezdek majd el azon gondolkodni, hogy miképp teljesítettem, és milyen lehetőségeim vannak. De jelenleg ezekre a futamokra összpontosítok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!