Lawson Mexikóban is vezetheti az AlphaTauri F1-es autóját - F1VILÁG.HU

Lawson Mexikóban is vezetheti az AlphaTauri F1-es autóját

HIRDETÉS
Liam Lawson vezetheti az AlphaTauri Forma-1-es csapatának egyik versenyautóját a Mexikói Nagydíj pénteki nyitóedzésén – erősítette meg az olasz kiscsapat szerdán.
SPA, BELGIUM - AUGUST 25: Liam Lawson of New Zealand and Scuderia AlphaTauri during previews ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 25, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Az új-zélandi autóversenyző idén is a Forma-2-es sorozatban versenyez, jelenleg az összetett pontverseny 7. helyét foglalja el a száguldó cirkusz előszobájának számító szériában.

Lawson a pénteki nyitóedzésen Yuki Tsunoda versenyautóját vezetheti majd Mexikóvárosban. Nem ez lesz az első alkalom, hogy a fiatal pilóta az AlphaTauri idei autójával körözhet: a Belga Nagydíjon ugyancsak vezethetett az első szabadedzésen.

A Forma-1 szabályai szerint idén minden istállónak legalább két szabadedzésen olyan pilótát kell autóba ültetni, aki legfeljebb két királykategóriás versenyen állt rajthoz korábban. Lawson kétségkívül megfelel ezeknek a feltételeknek, hiszen soha nem versenyzett még az F1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!