Leállt az építkezés Austinban - F1VILÁG.HU

Leállt az építkezés Austinban

HIRDETÉS

Tovább erősödtek a jövő évi Austini Nagydíj megrendezésével kapcsolatos kétségek, miután a héten leálltak az építési munkálatok a pálya területén a verseny szervezői között kirobbant viták miatt.


Tovább erősödtek a jövő évi Austini Nagydíj megrendezésével kapcsolatos kétségek, miután a héten leálltak az építési munkálatok a pálya területén a verseny szervezői között kirobbant viták miatt.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone Indiában arról tájékoztatta a csapatfőnököket, hogy nem biztos abban, a pálya készen áll majd a mezőny fogadására 2012-ben, most pedig úgy tűnik, kritikus ponthoz érkezett a beruházás, a munkálatok ugyanis leálltak Texasban.

A vita a verseny promótere, a Full Throttle Organisation – mely vállalat egyébként a megrendezéshez szükséges jogokat is birtokolja -, illetve a pálya szervezői bizottsága között robbant ki.

A Circuit of The Americas tisztségviselői elárultak, az építkezés azért állt le, mert továbbra is a hivatalos F1-es szerződésre várnak a beruházók.

„Hatalmas mennyiségű pénzt költöttünk a Forma-1-re, illetve a MotoGP-re való felkészülésre, de az, hogy nem továbbították nekünk a versenyszerződéseket, komoly aggodalomra ad okot” – fogalmazott Bobby Epstein, a Circuit of The Americas alapítópartnere.

„Úgy hisszük, hogy az Egyesült Államok létfontosságú a Forma-1, illetve csapatai és szponzorai számára.”

Red McCombs, a vállalat egy másik alapítója úgy fogalmazott, fontos, hogy mihamarabb megegyezés szülessen.

„Minden partner érdeke, hogy időben megállapodjunk. A helyi vállalkozók, a rajongók, és Texas állam is számít ránk” – mondta.

Mindeközben az is bejelentésre került, hogy közpénzekből nem lehet finanszírozni a pálya fejlesztését, azokat kizárólag a verseny megrendezéséhez lehet felhasználni.

Hirdetés

Egyre sürgetőbb, hogy az érintettek megoldást találjanak a felmerült problémákra, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) ugyanis jövő hónap elején ülésezik, és várhatóan véglegesíti a jövő évi versenynaptárat. Ha a verseny körüli bizonytalanság továbbra is fennáll, a sportot irányító szervezetnek nem lesz más választása, ki kell húznia a naptárból az Austini Nagydíjat.

A McLaren Mercedest irányító Martin Whitmarsh úgy fogalmazott, szükségük van Amerikára, és biztos abban, Ecclestone mindent megtesz azért, hogy a száguldó cirkusz jövőre ellátogasson Texasba.

„Amerikának nincs szüksége az F1-re, nekünk van szükségünk Amerikára” – mondta a szakember.

„Tehát azt hiszem, nagyon is érdekeltek vagyunk abban, hogy ellátogatunk-e az Egyesült Államokba jövőre. Biztos vagyok abban, hogy Bernie keményen dolgozik a texasi és a new jersey-i versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!