Leclerc 123 körig jutott, új főnöke a garázsból figyelte - F1VILÁG.HU

Leclerc 123 körig jutott, új főnöke a garázsból figyelte

HIRDETÉS
Charles Leclerc-rel fejeződött be a Ferrari Forma-1-es csapatának háromnapos privát tesztje Fioranóban. A gyakorlásra az istálló új csapatfőnöke, Fred Vasseur is kilátogatott csütörtökön.
Fred Vasseur, Ferrari

A Ferrari a 2021-es, SF21-es kódjelű versenyautójával dolgozott házi tesztpályáján: kedden a tartalékos, Robert Swartzman volt szolgálatban, szerdán Carlos Sainz ült autóba, míg csütörtökön Leclerc körözhetett. A teszt célja az volt, hogy a téli időszakban „berozsdásodott” versenyzők a lehető legjobban felkészüljenek az új idényre.

A zárónapon Leclerc 123 kört, azaz 366 km-t tett meg Fioranóban, ezúttal ráadásul sokkal jobbak voltak a körülmények, mint az elmúlt két napban, így a monacóinak szerencséje volt, hiszen mindvégig a slick-abroncsokat használhatta.

A Ferrari garázsában ráadásul ma megjelent a csapat új főnöke, Frederic Vasseur, aki a távozó Mattia Binotto helyét vette át 2023-ra.

A 2023-as Forma-1-es idény március 5-én rajtol majd Bahreinben, míg az előszezoni teszteket február 23-25. között rendezik. A maranellói gárda február 14-én mutatja majd be új autóját a nagyközönségnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!