Friss hírek

Leclerc 2026 végéig hosszabbíthat a Ferrarival

További 2 évvel meghosszabbíthatja szerződését a Ferrari Forma-1-es csapatával Charles Leclerc.

A monacói versenyző 2019-ben lett a maranellói istálló versenyzője: Kimi Räikkönen helyét vette át, és már első évében két versenyt tudott nyerni, egyet Belgiumban, egyet pedig a Ferrari hazai közönsége előtt, Monzában.

Bár a sikerek a gyenge autó miatt elmúlt időszakban elmaradtak, Leclerc továbbra is kitart az olasz csapat mellett – olyannyira, hogy olasz sajtóhírek szerint szerződést hosszabbítana a Ferrarival.

A fiatal pilóta jelenlegi kontraktusa 2024 végéig szól, úgy tudni, ezt 2026 végéig hosszabbítaná meg a fiatal pilóta. Ha valóban így lesz, új szerződése lejártakor Leclerc 29 éves lesz.

A neves olasz szakíró, Leo Turrini szerint Leclerc határozottan hiszi, hogy „a Ferrarinál minden feltétel adott ahhoz, hogy valóra váltsa álmát” és világbajnok legyen.

Leclerc egyébként a hétvégi Olasz Nagydíj után azt mondta, élete egyik legjobb versenyét futotta Monzában.

„Negyedikként értem célba, de ez volt az egyik legjobb teljesítményem az F1-ben” – mondta a monacói. „A rajongók nyilván nem elégedettek a negyedik hellyel, de ha megnézzük, hol állunk most, és hol álltunk tavaly, akkor szemmel látható, hogy nagyot léptünk előre.”

„Nem tartunk még ott, ahol szeretnénk, de azt be kell ismerni, hogy nagyot léptünk előre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!