Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc 3 rajthelyes büntetést kap!

3 rajthelyes büntetést kap a Stájer Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc!

A monacói pilóta csak a 11. legjobb időt autózta a szombati, esős időmérő edzésen, a verseny után azonban két kihágás miatt is beidézték a stewardok: egyrészt feltartotta az AlphaTauri versenyzőjét, Daniil Kvyatot, másrészt elment még egy körre, amikor Antonio Giovinazzi miatt piros zászlóval megszakították a kvalifikációt.

A Ferrari tájékoztatása szerint Leclerc 3 rajthelyes büntetést kapott Kvyat feltartásáért, így a vasárnapi versenyt csak a 14. helyről kezdheti meg. A

A versenybírók indoklásukban azt írták: „A versenybírók meghallgatták a 16-os versenyautó pilótáját [Charles Leclerc], és a csapat képviselőjét, és megvizsgálták a videófelvételeket.”

„A 16-os autó versenyzőjét adekvátan értesítette a csapat a 7-es kanyar után arról, hogy a 26-os rajtszámú autó közeledik, és figyeljen a forgalomra. Ezután ő gyorsított a 9-es kanyar előtt, de hirtelen lelassított, miután észrevett egy előtte haladó autót a 9-es kanyarban annak érdekében, hogy a következő körét ne befolyásolja.”

„Emellett a 16-os rajtszámú autó pilótája állította, lehetetlen volt bármit is látni a tükrében a rossz időjárási körülmények miatt.”

„A videófelvételek és a telemetriai adatok egyértelműen megmutatták, hogy a 26-os rajtszámú autó versenyzőjét feltartotta a 16-os autó a 9-es és 10-es kanyarokban.”

„Habár az időjárási körülmények valóban hatással lehettek a láthatóságra a tükrökben, és a versenyzőnek sem állt szándékában feltartani egy másik autót, a versenybírók úgy találták, hogy a 16-os rajtszámú autó tisztában kellett, hogy legyen azzal, hogy érkezik a 26-os rajtszámú autó, és másképp kellett volna reagálnia. Emiatt született a fenti büntetés.”

Leclerc 1 büntetőpontot is kapott, így az elmúlt 12 hónapot tekintve 3 szerepel a neve mellett.

A Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel a 10. rajtkockát szerezte meg a Stájer Nagydíj időmérő edzésén.

A versenybírók Sergio Perezt is beidézték, miután felmerült a gyanú, hogy nem vette figyelembe a sárga zászlókat, ám a vizsgálat után arra jutottak, a Racing Point pilótája nem érdemel büntetést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!