Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Leclerc 3 rajthelyes büntetést kap!

GP AUSTRIA F1/2020 - SABATO 04/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
3 rajthelyes büntetést kap a Stájer Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc!

A monacói pilóta csak a 11. legjobb időt autózta a szombati, esős időmérő edzésen, a verseny után azonban két kihágás miatt is beidézték a stewardok: egyrészt feltartotta az AlphaTauri versenyzőjét, Daniil Kvyatot, másrészt elment még egy körre, amikor Antonio Giovinazzi miatt piros zászlóval megszakították a kvalifikációt.

A Ferrari tájékoztatása szerint Leclerc 3 rajthelyes büntetést kapott Kvyat feltartásáért, így a vasárnapi versenyt csak a 14. helyről kezdheti meg. A

A versenybírók indoklásukban azt írták: „A versenybírók meghallgatták a 16-os versenyautó pilótáját [Charles Leclerc], és a csapat képviselőjét, és megvizsgálták a videófelvételeket.”

„A 16-os autó versenyzőjét adekvátan értesítette a csapat a 7-es kanyar után arról, hogy a 26-os rajtszámú autó közeledik, és figyeljen a forgalomra. Ezután ő gyorsított a 9-es kanyar előtt, de hirtelen lelassított, miután észrevett egy előtte haladó autót a 9-es kanyarban annak érdekében, hogy a következő körét ne befolyásolja.”

„Emellett a 16-os rajtszámú autó pilótája állította, lehetetlen volt bármit is látni a tükrében a rossz időjárási körülmények miatt.”

„A videófelvételek és a telemetriai adatok egyértelműen megmutatták, hogy a 26-os rajtszámú autó versenyzőjét feltartotta a 16-os autó a 9-es és 10-es kanyarokban.”

„Habár az időjárási körülmények valóban hatással lehettek a láthatóságra a tükrökben, és a versenyzőnek sem állt szándékában feltartani egy másik autót, a versenybírók úgy találták, hogy a 16-os rajtszámú autó tisztában kellett, hogy legyen azzal, hogy érkezik a 26-os rajtszámú autó, és másképp kellett volna reagálnia. Emiatt született a fenti büntetés.”

Leclerc 1 büntetőpontot is kapott, így az elmúlt 12 hónapot tekintve 3 szerepel a neve mellett.

A Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel a 10. rajtkockát szerezte meg a Stájer Nagydíj időmérő edzésén.

A versenybírók Sergio Perezt is beidézték, miután felmerült a gyanú, hogy nem vette figyelembe a sárga zászlókat, ám a vizsgálat után arra jutottak, a Racing Point pilótája nem érdemel büntetést.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS