Leclerc 6. lett, összességében pozitív hétvégét emleget - F1VILÁG.HU

Leclerc 6. lett, összességében pozitív hétvégét emleget

A 4. helyről rajtolva hatodikként ért célba a vasárnapi Bahreini Nagydíjon a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc. A monacói nem csalódott, sőt, feltüzelve várja a következő versenyző.

Leclerc sokakat meglepett azzal, hogy a szombati időmérőn a 4. legjobb időt autózta, és bár a versenyen próbált beleszólni az élmenők küzdelmébe is, végül nem tudta tartani a lépést.

A Ferrari versenyzője így végül a 6. pozícióban ért célba, a szezonnyitó hétvégét pedig pozitívan értékelte a leintés után. 

 

„Pozitív verseny volt. A hatodik helyen végeztünk, de ha megnézzük, hogy hogy szerepeltünk tavaly, látható, hogy remek fejlődést értünk el” – mondta a monacói versenyző.

„Szóval elégedett vagyok a 6. hellyel. Az első kiállással próbáltunk agresszívek lenni, igyekeztünk eltérő taktikára kényszeríteni másokat, ami működött is. A verseny vége felé viszont emiatt elkezdtünk küszködni.”

„De összességében ez egy remek hétvége volt, kiváló fejlődést értünk el, ahogy már említettem, és most nagyon várom már az olaszországi versenyt.”

Arra a kérdésre, hogy az előszezoni teszten látottak megerősítést nyertek-e a bahreini hétvégén, Leclerc így felelt: „Igen, határozottan. A tesztek után nyilván még nem voltunk biztosak abban, hogy állunk a többiekhez képest, de voltak pozitív jelek. És szerintem ezt most bizonyítottuk, és ez a legfontosabb.”

„Nyilván rengeteg mindent kell most kielemeznünk, például azt, hogy az utolsó etap miért volt rosszabb, mint a többi. De dolgozni fogunk rajta, és remélhetőleg erősebbek leszünk Imolában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc 6. lett, összességében pozitív hétvégét emleget
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!