Friss hírek

Leclerc 70 oldalas könyvet kapott a kormányáról, amikor megérkezett az F1-be

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, nem volt könnyű dolga, amikor megérkezett a Forma-1-be, hiszen egy bő 70 oldalas könyvet nyomtak a kezébe versenyautójának kormányáról.

A monacói versenyző 2018-ban, az Alfa Romeo Sauber színeiben mutatkozott be az F1-ben, miután megnyerte a Forma-2-es bajnokságot.

A száguldó cirkuszban használatos kormánykerekek pedig hírhedten bonyolultak: a versenyzőknek rengeteg gombot és kapcsolót kell használniuk, hogy a legtöbbet tudják kihozni versenyautójukból, illetve azok hibrid erőforrásaiból.

Leclerc elárulta, rengeteg időt el kellett töltenie a szimulátorban ahhoz, hogy megtanulja, mi mire való F1-es autójának kormányán.

„Egy 70-80 oldalas könyvet kaptam, amit meg kellett tanulnom, amikor megérkeztem a Forma-1-be” – árulta el a fiatal versenyző. „De én nagyon rossz vagyok a magolásban… Szóval sokkal többet tanultam a szimulátorban eltöltött órák alatt.”

„Sokkal természetesebbnek tűnik így a dolog, hiszen az, ami a kormányon van, olyasvalami, amit egy időmérős kör, vagy egy verseny során használsz, és sokat segít a teljesítmény javításában. Szóval tudni kell ezeket a dolgokat.”

A versenyzők számára egyébként egyénileg alakítják ki azt, hogy egyes kapcsolók hol helyezkedjenek el a kormányon: Leclerc például a jobb oldalon használja a kuplungot, míg csapattársa, Sebastian Vettel a bal oldalon…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!