Leclerc: A 2. edzés problémáit nem lehet az elsőre fogni - F1VILÁG.HU

Leclerc: A 2. edzés problémáit nem lehet az elsőre fogni

HIRDETÉS
Charles Leclerc nem érezte magát komfortosan a Ferrariban a Szingapúri Nagydíj első edzésnapján, ám bízik benne, hogy szombatra javul a helyzetük.
GP SINGAPORE F1/2019 -  VENERDI 20/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari, Singapore Grand Prix 2019

A Ferrari tisztában volt vele, hogy az olasz és a belga versenypályával ellentétben a szingapúri nem az ő autójuknak fekszik majd, és nemcsak a Mercedes, de a Red Bull is erős lesz a hétvégén. 

A pénteki első két szabadedzés alapján ez be is igazolódott, a Ferrari teljesítménye egyelőre elmarad a riválisokétól. A csapat dolgát ráadásul az is nehezítette, hogy Leclerc autójában az első gyakorlás során meghibásodott a váltó

„Az első szabadedzésen nyilvánvalóan volt egy problémánk, szóval kimaradt néhány kör, ami fontos lett volna egy utcai pályán” – mondta a monacói. „A második tréningen nem voltam magabiztos az autót és a pályát illetően sem, szóval még holnap dolgoznom kell azon, hogy javítsak a vezethetőségen.”

„Nem nagy dolog, már nagyon sokszor volt ilyen péntekenként, hogy nem ott voltam, ahol lenni szerettem volna, szóval még dolgoznom kell, és remélhetőleg holnap egy jobb napunk lesz.”

A kérdésre, hogy a délelőtti kimaradt körök okozták-e délutáni problémáját, Leclerc így válaszolt: „Határozottan nem segít, ha az első edzésen kevesebb kört teljesítünk, de ez nem kifogás.”

„Azt hiszem, hogy ez belőlem is fakad, ilyen egyszerű. Dolgoznom kell rajta, és holnap jobb lesz.”

Leclerc elmondta, számított arra, hogy a Mercedes és a Red Bull is nagyon erős lesz Szingapúrban, így nem érte meglepetés a Ferrarit. 

„Nagyon erősek lesznek, szóval nehéz lesz, de erre számítottunk is. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a dologból.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!