Friss hírek

Leclerc: A 2020-as volt eddigi legjobb F1-es szezonom

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc szerint a 2020-as év volt eddigi legjobbja a Forma-1-ben – a monacói azt mondja, azért gondolja így, mert egy gyenge autóval kellett megküzdenie azért, hogy az egyéni pontverseny 8. helyén zárjon.

A Ferrari 1980 óta nem szerepelt annyira rosszul a Forma-1-ben, mint idén: csak a konstruktőri pontverseny 6. helyén zárt, Leclerc azonban több alkalommal is képes volt erőn felül teljesíteni a gyengécske SF1000-es modellel.

A monacói versenyző kétszer is dobogóra tudott állni, 98 pontot szerzett, miközben csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csak 33 egységet szerzett.

Leclerc tavaly 2024 végéig hosszabbította meg szerződését a Ferrarival, és bár elismeri, „nehéz” volt az idei szezon, mégis eddigi legjobbjaként tekint a 2020-as idényre.

„Azt gondolom, az idei szezonnak két oldala volt számomra. Ami engem illet, szerintem a legjobb F1-es idényemet zártam. Az alapján, amit a pályán nyújtottam, nagyon elégedett vagyok a szezonommal” – mondta a fiatal pilóta.

„Kockáztattam, és ez legtöbbször kifizetődő volt, és sok pontot sikerült szereznünk általa. Néhány alkalommal nem úgy jött össze, ahogy akartam, és veszítettünk pár pontot. De összességében a saját teljesítményem szempontjából nagyon pozitív volt ez az idény. Ennek pedig nagyon örülök, és várom már a következő évet, hogy lássam, mennyit léptünk előre.”

Leclerc azt mondja, büszke csapatára azért, ahogy kezelte az idei nehézségeket, és úgy érzi, értékes leckéket tanultak meg a 2020-as szezonban.

„Szerintem már a barcelonai tesztek után mindannyian tudtuk, hogy valami nincs rendben” – fogalmazott.

„A szezon során – bár nehéz volt elfogadni a helyzetet az első futam után – nagyon keményen dolgoztunk, és konstruktív munkát sikerült végeznünk. Azt gondolom, már az első pillanattól kezdve sikerült fejlődni. Apró lépéseket tettünk meg, de ahogy mondtam, ezek az apró lépések a helyes irányba tereltek bennünket, és ez nem mindig egyértelmű az F1-ben.”

„Ami a jövőt illeti, szerintem sokat tanultunk az idei évből. Szóval csak erősebbek lehetünk. Bízom abban, hogy ezt jövőre meg tudjuk mutatni a versenypályán.”

„Azt nem tudom, mekkorát lépünk majd előre jövőre, de meggyőződésem, hogy ez a lépés is helyes irányba visz bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!