Friss hírek

Leclerc: A feladatom az, hogy én legyek a kedvezményezett, ne Vettel

A Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, 2019-ben az lesz a feladata, hogy fordítson helyzetén, és csapata ne Sebastian Vettelt, hanem őt favorizálja bizonyos helyzetekben.

Leclerc azt követően került a Ferrarihoz Kimi Räikkönen helyére, hogy 2018-ban eredményesen debütált az F1-ben az Alfa Romeo csapatával.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto már télen világossá tette, kezdetben Vettelre támaszkodnak majd, Leclerc pedig az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt azt mondta, „teljesen” megérti Binotto álláspontját.

Hirdetés
 

„Minden csapatnál kell, hogy legyen egy elsőszámú versenyző, illetve egy kettesszámú az 50-50-helyzetekben” – mondta a monacói versenyző.

„Ugyanakkor viszont nekem az a dolgom, hogy fordítsak a helyzeten. Nem lesz könnyű, sokat kell tanulnom, de dolgozni fogok ezért.”

A téli teszteken Binotto azt mondta, Leclerc szabadon versenyezhet majd Vettellel, a Ferrari azonban közbe fog lépni, ha úgy érzi, a bajnoki küzdelem szempontjából a németet kell támogatnia.

„Teljesen világos a dolog, Mattia is világossá tette, hogy szabadon versenyezhetünk egymással” – fogalmazott Vettel Melbourne-ben.

„Charles mindent megtesz majd azért, hogy segítse magát és a csapatot, és ez igaz rám is. A Ferrariért versenyzünk, ez pedig azt jelenti, hogy megpróbáljuk visszarepíteni a Ferrarit oda, ahova próbált visszatérni az elmúlt pár évben.”

„Ez a fő prioritás. A szezon nagyon-nagyon hosszú, és szerintem még nem igazán van értelme bizonyos forgatókönyvekre mutogatni.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc korábban beszélt arról, Vettel számára abszolút előny az, hogy már jól ismeri a csapatot, ő azonban mindent megtett a téli időszakban azért, hogy a lehető legjobban beilleszkedjen.

„Sok hetet töltöttem el a Ferrari gyárában, hogy a lehető legjobban kiismerjem a csapatot, és volt egy kisebb csapatépítő hétvége is, mielőtt idejöttünk, ami nagyon hasznos volt az új arcok számára” – fogalmazott a 21 esztendős tehetség.

„Sokkal érettebbnek érzem magam, mint tavaly. Rengeteget tanultam az elmúlt évben, nagyszerű idény volt, és még többet tanulok majd. Viszont sokkal jobban készen állok, mint tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!