Friss hírek

Leclerc: A Ferrari elérheti a konstruktőri 3. helyet idén

GP DELL’EMILIA ROMAGNA  F1/2021 - GIOVEDÌ 15/04/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Reális célnak tartja a konstruktőri 3. hely megszerzését 2021-ben a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc.

A maranellói gárda tavaly története egyik leggyengébb idényét produkálta: csupán 6. lett a bajnoki összetettben, az idei évre viszont sikerült jelentős mértékben javítani versenyautóján.

Ennek köszönhetően Charles Leclerc a második sorból rajtolhatott az évadnyitó Bahreini Nagydíjon, és végül a 6. helyen ért célba, miközben Carlos Sainz, a csapattárs 8. lett. A Ferrari így egy futam után a 4. helyen áll a konstruktőrök versenyében.

„Szerintem a reális cél az idei évre az lenne, ha közvetlenül a Red Bull és a Mercedes mögött lennénk” – mondta Charles Leclerc az Emilia-Romagna Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Azt gondolom, nagyon nehéz lesz harcolni velük, mert túlságosan messze vagyunk most. De harcban vagyunk 4-5 másik csapattal a konstruktőri 3. helyért. Szóval szoros küzdelem lesz. De ha mindent tökéletesen csinálunk, elérhető.”

A többi csapathoz hasonlóan a Ferrari is gőzerővel dolgozik már 2022-es versenyautóján, Leclerc pedig azt mondja, a Scuderia megfelelő szellemiséggel áll hozzá az új érához.

„Szerintem a mentalitás rendben van. Ebben nem kételkedem, és szerintem jól dolgozunk” – mondta.

„A 2020-as év eleje nehéz volt, amikor rá kellett jönnünk a valóságra, és megértettük, hogy hátraléptünk 2019-hez képest. De megfelelő módon mentünk keresztül a folyamaton. És aztán elkezdtünk egy rekonstrukciós munkát az egész projekten, a mentalitás pedig megfelelő.”

„Nem hiszem, hogy túlságosan elvonja a figyelmünket az idei küzdelem, a 3. helyért való harc. Mindenki tisztában van azzal, hogy sokkal többet nyerhetünk a 2022-es évre való felkészüléssel, hiszen az új autók 2022 után sok-sok évig itt lesznek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!