Leclerc: A Ferrari Japánban is ütőképes lesz - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrari Japánban is ütőképes lesz

HIRDETÉS
A világbajnoki tabellán a 3. helyet elfoglaló Charles Leclerc nagyon bízik abban, hogy a Ferrari autója a soron következő versenyhelyszínen, Szuzukában is ütőképes lesz.
Charles Leclerc Ferrari

A Forma-1 mezőnye Oroszország után Japán felé veszi az irányt, ahol a 2019-es Forma-1-es idény 17. versenyét rendezik majd jövő hétvégén.

A Ferrari számára remekül kezdődött a szezon második fele, hiszen sorozatban három versenyt nyert meg a csapat: Charles Leclerc Belgiumban és Olaszországban, Sebastian Vettel pedig egy teljesen más karakterisztikájú pályán, Szingapúrban győzött.

A Ferrari autói ráadásul a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon is versenyképesek voltak, végül azonban alulmaradtak a Mercedesszel szemben: Leclerc csak 3. lett, Vettel pedig műszaki hiba miatt kiesett.

Előbbi versenyző a vasárnapi futam után újságírói kérdésre azt mondta, nagyon optimistán várja a következő, szuzukai versenyt.

„Azt gondolom, hogy ahogy már korábban is mondtam a héten, gyorsak voltunk Szingapúrban, és gyorsak voltunk Monzában is. Ez a két pálya a szöges ellentéte egymásnak, ami pedig jól mutatja, hogy fejlődünk, és nincs okunk azt gondolni, hogy olyan nagyon lassúak leszünk Japánban” – mondta optimistán Leclerc.

„Ez persze nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz. Meggyőződésem, hogy a Mercedes és a Red Bull is nagyon erős lesz ott. Én csak egyszer voltam eddig Szuzukában, de a pályát imádom. Tavaly nagyon élvezetes volt ott vezetni, főleg az első szektorban. Óriási élmény volt, szóval alig várom már, hogy visszatérjünk.”

Leclercet megkérdezték arról is, mennyire aggódik amiatt, hogy Vettel műszaki hibája után a megbízhatósággal gondjai lesznek a Ferrarinak.

„Nem tudom még, hogy pontosan mi volt a probléma, de beszélni fogok a mérnökökkel. Nem gondolom, hogy a megbízhatóság olyan komoly probléma lett volna a szezon eleje óta számunkra, úgyhogy nem is számítok arra, hogy azzá válik, de majd meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!