Leclerc: A Ferrari küszködik a versenytempóval - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrari küszködik a versenytempóval

HIRDETÉS
Nem volt túl jó napja Charles Leclercnek és a Ferrarinak pénteken, Silverstone-ban – a monacói versenyző azt mondja, küszködnek a hosszú etapokon, és az időmérős tempójuk is elmarad a Mercedesétől.
Charles Leclerc Ferrari

Leclerc a 3. legjobb időt autózta a Brit Nagydíj pénteki edzésnapján, és az élen végző Valtteri Bottastól kevesebb mint 2 tizedmásodperccel maradt el.

Ennek ellenére a 21 esztendős versenyző nem elégedett, elmondása szerint ugyanis a hosszú etapok komoly problémákat okoztak a Ferrarinak.

„Elég nehéz napunk volt” – mondta Leclerc. „Sok mindent teszteltünk. Úgy érzem, a versenytempóval küszködtünk ma.”

„Az időmérős tempó nem volt olyan rossz, bár úgy érzem, a Mercedes még gyorsulni fog. Szóval nagyon nehéz lesz, és rengeteg munka vár ránk.”

A Ferrari remekelt két héttel ezelőtt, Ausztriában, és sokan arra számítottak, a szintén motorigényes silverstone-i pályán is erős lehet az SF90-es. Leclerc azonban azt mondja, pénteken kiderült, hogy a Mercedest nehéz lesz legyűrni.

„Hogy őszinte legyek, én a magam részéről számítottam rá, hogy a Mercedes lesz a legyőzendő csapat ezen a hétvégén, és szerintem bizonyították is, hogy ez így van. Nagyon-nagyon gyorsak voltak a versenytempót tekintve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!