Friss hírek

Leclerc: A Ferrari meg fog bizonyosodni arról, hogy betartjuk az utasításokat

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, az Oroszországban történtek után a maranellói csapat meg fog bizonyosodni arról, hogy pilótái betartják majd az utasításokat a jövőben.

A legutóbbi, oroszországi versenyen Vettel többször is figyelmen kívül hagyta a csapat utasítását, miután Leclerc a futam rajtjánál szélárnyékot adott neki, és megkérték, engedje vissza maga elé a monacóit.

A felek azóta már tisztázták az ügyet, a versenyzők külön-külön is beszéltek Mattia Binotto csapatfőnökkel, Vettel pedig elismerte, „nem volt helyes”, hogy nem fogadott szót csapatának.

Leclerc a Japán Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elárulta, mostanra tisztázták az ügyet, és mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ne forduljanak elő hasonló „félreértések”.

„Nyilván volt némi félreértés az autóban ülve, de azt gondolom, már átbeszéltük a dolgokat, és minden világos” – mondta a 21 esztendős monacói. „Kívülről nyilván úgy tűnt, mintha ez olyan nagy dolog lenne, de kétségkívül nem volt az. Viszont most már minden rendben.”

Leclerc elárulta, nem ugyanakkor volt a maranellói gyárban, mint amikor Vettel.

„Nem, sajnos voltak eseményeim azon a napon, amikor ő Maranellóban volt, szóval nem tudtunk közösen értekezni. De találkoztam Mattiával, aki előtte Sebbel is beszélt. Szóval minden rendben, ahogy már mondtam.”

„Úgy gondolom, a szezon eleje óta világos, hogy tiszteletben kell tartanunk a csapatutasításokat, és ami világos, hogy ez a helyzet nem volt egyértelmű mindkét pilóta számára a rajtnál. Azt gondolom, ez a legfontosabb. Szóval beszéltünk róla, és meg fogunk bizonyosodni arról, hogy hasonló helyzet nem történik meg a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!