Leclerc: A Ferrari nem elég gyors a pole-pozícióhoz - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrari nem elég gyors a pole-pozícióhoz

HIRDETÉS
Charles Leclerc szerint a Ferrari F1-es csapatának Bahreinben nem sok esélye van rajtelsőséget szerezni, miközben arra számít, szombatra visszaesik a remeklő Aston Martin teljesítménye.
TEST T1 BAHRAIN F1/2023 - SABATO 25/02/2023  Charles Leclerc
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Hiába az autó látványos vörös festése, a Ferrari szezonnyitó F1-es hétvégéje egyelőre meglehetősen szürkén fest. Az olasz istálló a Bahreini Nagydíj pénteki napján egyik alkalommal sem tudott igazán lőtávolba kerülni az élmenőkhöz képest: a nap legjobb ferraris körét teljesítő Charles Leclerc a második szabadedzésen közel fél másodperccel elmaradt Fernando Alonso idejétől, de a favoritnak számító Max Verstappentől is kapott közel három tizedmásodpercet.

Az edzésnapot értékelve a Ferrari hivatalos sajtóközleményében Leclerc úgy fogalmazott, egyre jobban érzi magát az SF-23-ban, az F1TV-nek adott interjújában azonban elismerte, a csapatának ezen a hétvégén nem sok esélye lesz rajtelsőséget szerezni. Apró érdekesség, hogy a kimagaslóan teljesítő Aston Martin kapcsán arra számít, hogy szombatra visszaeshet a teljesítményük.

Nem hiszem, hogy elég gyorsak lennénk a pole-hoz. Korán van még, az Aston valószínűleg ma gyorsabb volt, mint holnap lesz. Biztosra nem tudjuk, de én így gondolom.”

Leclerc úgy érzi, az előszezoni teszthez képest az SF-23 most jobban viselkedik, amit nagyrészt annak köszönhet, hogy most volt ideje magára hangolni az autót. Érzése szerint csapatként elsősorban a hosszú etapokon kell javulniuk.

„Mondjuk, hogy most jobbnak érzem. Számomra nagyon következetlenül zajlott a teszt, mivel sok különböző dolgot kipróbáltunk, így kevés időm volt a kedvem szerint beállítani az autót. Ellenben a mai nappal” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!