Leclerc: A Ferrari nem érdemli meg, hogy így közbelépjen az FIA - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrari nem érdemli meg, hogy így közbelépjen az FIA

HIRDETÉS
Akárcsak riválisa, a világbajnoki címvédő Max Verstappen, Charles Leclerc sem tartja helyes lépésnek, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) intézkedéseket hoz a „delfinezés” leküzdése érdekében. A monacói szerint nem fair büntetni azokat a csapatokat, melyek a Mercedesszel ellentétben jól végezték a dolgukat.
GP CANADA F1/2022 - VENERDÌ 17/06/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Az FIA még a Kanadai Nagydíjat megelőzően tájékoztatta a Forma-1 csapatait arról, lépéseket tesz a versenyautók pattogásának visszaszorítása érdekében: szigorúan ellenőrzi majd a versenyautók alján található kopólapokat, azok tervezését és elhasználódását, valamint meg fog határozni egy határértéket a versenyautók függőleges kilengésével kapcsolatosan. Az új technikai direktíva várhatóan két hét múlva, Silverstone-ban lép hatályba, addig adatokat gyűjt a szövetség a versenyautókkal kapcsolatban.

Miközben a Mercedes versenyzői üdvözlik a szövetség döntését, habár jó eséllyel a német istállóra is negatív hatással lesz a szabálymódosítás bevezetése, Charles Leclerc is azon pilóták közé tartozik, akik nem helyeslik, hogy az FIA beavatkozik.

„Egyfelől nyilván értem George [Russell] álláspontját, ha ugyanis látták őt és Lewist [Hamilton] kiszállni az autójukból Baku után, akkor kétségkívül nagyon rossz a helyzetük. Érezni azt a fájdalmat, amin Lewis keresztülmegy jelenleg. És ez nem elfogadható” – mondta a fiatal pilóta.

„Másfelől viszont nem szabad alábecsülni azt a mennyiségű munkát, amit az elmúlt hónapokban végeztek a csapatok, hogy felülkerekedjenek ezeken a problémákon. Számunkra azóta ez volt a prioritás, hogy először kipróbáltuk ezeket az autókat. Dolgoztunk azon, hogy megoldjuk ezeket a gondokat. Azt gondolom, masszív előrelépéseket tettünk, most pedig minden elvégzett munkát a szemetesbe kell dobnunk csak azért, mert nyilvánvalóan van egy csapat, mely jobban küszködik, mint a többi?”

„Nekem ez a véleményem. Nyilván megértem, hogy a Mercedes esetében nagyon rossz a helyzet, ugyanakkor azt gondolom, talán vannak megoldások a probléma kezelésére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!