Leclerc: A Ferrari nem fog engem favorizálni - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrari nem fog engem favorizálni

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője nem gondolja, hogy a csapat másképp fogja meghozni stratégiai döntéseit azok után, hogy felzárkózott csapattársára, Sebastian Vettelre a bajnoki pontversenyben.
GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - GIOVEDÌ 11/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Charles Leclerc

Leclerc remek teljesítményt mutatva a 3. helyen ért célba a Brit Nagydíjon, míg csapattársa, Vettel nagyot hibázott, és ütközött Max Verstappennel, így pontok nélkül zárta a silverstone-i futamot. 

A monacói pilóta ezzel 3 pontra felzárkózott csapattársa mögé a világbajnoki pontversenyben.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, a kérdéses, egyenlő helyzetekben továbbra is Vettelt fogják favorizálni, mivel ő áll előrébb a pontversenyben, és ő a tapasztaltabb pilóta.

Leclercet a Brit Nagydíjat követően arról kérdezték, lesz-e változás a csapat hozzáállásában ezen a területen, és előfordulhat-e, hogy fordul a kocka a következő futamokon

„Nem tudom” – válaszolta a fiatal pilóta. „Úgy gondolom, hogy a Ferrari mindig a csapat érdekeit nézi, és szezon kezdete óta ez az érzésem. Néhány alkalommal az egyik versenyzőt nyilvánvalóan előnyben részesítették az egyik versenyen, de a másik futamon pedig a másik pilótát.”

„Volt több szituáció a szezon kezdete óta, amikor valami előnyös volt számunkra, de úgy gondolom, hogy a csapat mindig a teljes istálló érdekeit nézi, és ez a szezon hátralévő részén is így fog működni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!