Leclerc a Ferrari „óriási” problémáiról: Mihamarabb megoldást kell találnunk! - F1VILÁG.HU

Leclerc a Ferrari „óriási” problémáiról: Mihamarabb megoldást kell találnunk!

Mihamarabb megoldást kell találnia a Ferrari Forma-1-es csapatának azokra az „óriási” problémákra, melyekkel a múlt hétvégi Miami Nagydíjon küszködött – mondja Charles Leclerc.

Az olasz istálló autója hiába volt viszonylag erős a miami időmérőn, a versenyen egész egyszerűen képtelen volt tartani a lépést az ellenfelekkel. A csapat végül Carlos Sainz révén egy 5. helyet szerzett, míg Leclerc a 7. pozícióban ért célba.

A Ferrari versenyzője a hétvége során kétszer is összetörte versenyautóját, elmondása szerint pedig a legfőbb problémát az okozza számukra, hogy az SF-23-as rendkívül következetlenül viselkedik. Erre pedig mihamarabb megoldást kell találniuk.

 

„Egész nap küszködtünk. Nagyon hasonló a kép az év elejéhez: versenyképesek vagyunk az időmérőn, de amint eljön a verseny napja, őrült módon küszködünk” – mondta a monacói versenyző. „Annyira szűk az autó tartománya, hogy valahányszor egy kicsit kicsúszol belőle, óriási következményei vannak az egyensúly tekintetében.”

„Egyik kanyarról a másikra, sőt, még néha ugyanabban a kanyarban is óriási az alulkormányzottság, ami aztán óriási túlkormányzottságba megy át, és egy nyilvánvalóan nem ideális az önbizalom szempontjából.”

„Ráadásul rendkívül sokat pattogott az autó valamiért, amire még nincs magyarázatom. Ellenőriznünk kell az autót. Egyszerűen a következetesség az, ami hiányzik jelenleg, és próbálunk dolgozni ezen. Rengeteg a tennivalónk. Muszáj lesz találnunk valamit, mert egy ideje már küszködünk az autóval. Szóval megoldásokkal kell előállnunk.”

A Forma-1-es világbajnoki sorozat jövő hétvégén folytatódik az Emilia-Romagna Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc a Ferrari „óriási” problémáiról: Mihamarabb megoldást kell találnunk!
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!