Leclerc: A Ferrari riválisai altatnak - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrari riválisai altatnak

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc úgy véli, riválisaik, a Mercedes és a Red Bull „altattak” a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának első hetén.
Fotó: Scuderia Ferrari

Miközben a Ferrarik az első két napon igazán meggyőző köridőket produkáltak, a Mercedes és a Red Bull pilótái még csak a közelében sem végeztek az első pozíciónak.

A téli teszteken persze nem mérvadóak a köridők, a Mercedes mégis látványosan elmaradt az első helyeken végzőktől.

„A teljesítménynek most még semmi értelme, mivel ezek tesztek, nem nyomják annyira, mint ahogy mi sem” – mondta Leclerc, aki két napon át dolgozott a Ferrari SF90-es autójával.

„Nem tudjuk, mennyire altattak a többiek. Majd az első versenyen meglátjuk. A legfontosabb ezen a teszten az, hogy elvégezzük a napi programot, és mi ezt tesszük – szóval elégedettek vagyunk.”

Leclerc csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel még a hét elején azt mondta, a Ferrari számára „szinte tökéletesen” indult a teszthét, Valtteri Bottas pedig a minap úgy fogalmazott, az olasz istálló a Mercedes előtt jár.

„Ahogy Seb is mondta, nem érződik úgy, mintha egy új autó lenne. Olyan érzés, mintha egy teljesen kiforrott versenygépet vezetnénk” – mondta Leclerc.

„Tovább kell nyomnunk. A többi csapat altat. Látnunk kell, hogy mennyire, de meglehetősen elégedettek vagyunk az autóval jelenleg.”

A monacói tehetség hozzátette, a Ferrari új autóját „elég könnyű vezetni”.

„Rögtön jól éreztem magam az autóban. Még sokat kell tennünk azért, hogy teljes legyen a komfortérzet, de érzésre már most nagyon jó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!