Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Leclerc: A Ferrari szenvedni fog a belga egyenesekben

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc arra számít, hogy autójuk „szenvedni” fog a spái versenypálya hosszú egyeneseiben.

Az olasz istálló számára nehezen indult a 2020-as idény, SF1000-es versenyautója ugyanis egyáltalán nem ütőképes, a végsebesség tekintetében pedig különösen sokat küszködik.

A Ferrari a Belga Nagydíj előtt az 5. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, és bár Leclerc Ausztriában és Silverstone-ban két dobogós eredményt szerzett, nem számít arra, hogy a legjobb pozíciókért harcolhat Spa-Francorchamps-ban.

Pedig a Scuderia tavaly ütőképes volt Belgiumban, Leclerc ott szerezte első F1-es győzelmét.

„Nem hiszem, hogy hasonló teljesítményre számíthatunk, mint tavaly, sokkal nehezebb lesz” – mondta a monacói tehetség.

„De ezt már tudjuk, hiszen láttuk a szezon elejétől kezdve, hogy nehezebb dolgunk van. Előre mindig nehéz megjósolni, hogyan teljesítünk majd, de én a maximumot nyújtom, hogy a lehető legelőrébb végezzek. Imádom ezt a pályát, szóval meglátjuk, mit tehetünk.”

A Ferrari egyébként Silverstone-ban igyekezett javítani végsebességén azzal, hogy radikálisnak mondható aerodinamikai beállításokat használt, és a megszokottnál kevesebb leszorítóerővel körözött, Leclerc azonban azt mondja, a pálya természetéből adódóan ezt Spában nem tudják megcsinálni.

„Nem hiszem, hogy vannak különösebb dolgok, amiket megcsinálhatunk itt, hiszen ez eleve egy alacsony leszorítóerejű pálya. Szóval szerintem szenvedni fogunk egy kicsit az első és a harmadik szektorban.”

„A második szektor viszont még így is elég erőteljes lehet a köridő szempontjából. Remélhetőleg tudunk nyerni némi időt ott versenytársainkkal szemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!