Friss hírek

Leclerc a Ferrari-ügyről: A riválisoknak bízniuk kell az FIA-ban

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint a riválisoknak bízniuk kell a Nemzetközi Automobil Szövetségben (FIA) azok után, hogy a testület „bizalmas megállapodást” kötött az olasz istállóval annak tavalyi motorja kapcsán.

Az ügy a téli tesztek után robbant ki, miután az FIA rövid közleményben tudatta: azok után, hogy alaposan megvizsgálta a Ferrari V6-os erőforrását, egy „bizalmas” egyezséget kötött a maranellóiakkal.

Mivel ennél többet nem árultak el az üggyel kapcsolatban, a rivális csapatok természetesen azonnal összefogtak, és levélben kérték az ügy tisztázását a szövetségtől.

Hirdetés
 

Az FIA szerint minden tekintetben a szabályoknak megfelelően jártak el, egy újabb közleményben pedig azt taglalták, azért jutottak egyezségre a Ferrarival, mert bár gyanújuk volt, nem tudták bizonyítékokkal alátámasztani, hogy a csapat 2019-ben trükközött motorjával.

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc Melbourne-ben azt mondta, maximálisan bízik csapatában.

„Én teljes mértékben bízom a csapatomban, ez kétségtelen. És bízom az FIA-ban is, hogy megbizonyosodik arról, minden rendben ment. Számomra le van zárva a dolog, én a jövőbe tekintek” – fogalmazott a monacói.

Leclerc hozzátette, véleménye szerint a rivális csapatoknak is bízniuk kell a szövetségben, és abszolút érti, hogy az ügyet miért kezelik bizalmasan a felek.

„Bízniuk kell az FIA-ban, hogy végzik a dolgukat. Azt gondolom, teljesen érthető, hogy nem magyaráznak el teljesen mindent, hiszen mi is rengeteget dolgozunk az alkatrészeinken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!