Leclerc a Ferrari-ügyről: A riválisoknak bízniuk kell az FIA-ban

G.P. AUSTRALIA F1/2020 - MELBOURNE 12/03/2020 credit: © Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint a riválisoknak bízniuk kell a Nemzetközi Automobil Szövetségben (FIA) azok után, hogy a testület „bizalmas megállapodást” kötött az olasz istállóval annak tavalyi motorja kapcsán.

Az ügy a téli tesztek után robbant ki, miután az FIA rövid közleményben tudatta: azok után, hogy alaposan megvizsgálta a Ferrari V6-os erőforrását, egy „bizalmas” egyezséget kötött a maranellóiakkal.

Mivel ennél többet nem árultak el az üggyel kapcsolatban, a rivális csapatok természetesen azonnal összefogtak, és levélben kérték az ügy tisztázását a szövetségtől.

Az FIA szerint minden tekintetben a szabályoknak megfelelően jártak el, egy újabb közleményben pedig azt taglalták, azért jutottak egyezségre a Ferrarival, mert bár gyanújuk volt, nem tudták bizonyítékokkal alátámasztani, hogy a csapat 2019-ben trükközött motorjával.

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc Melbourne-ben azt mondta, maximálisan bízik csapatában.

„Én teljes mértékben bízom a csapatomban, ez kétségtelen. És bízom az FIA-ban is, hogy megbizonyosodik arról, minden rendben ment. Számomra le van zárva a dolog, én a jövőbe tekintek” – fogalmazott a monacói.

Leclerc hozzátette, véleménye szerint a rivális csapatoknak is bízniuk kell a szövetségben, és abszolút érti, hogy az ügyet miért kezelik bizalmasan a felek.

„Bízniuk kell az FIA-ban, hogy végzik a dolgukat. Azt gondolom, teljesen érthető, hogy nem magyaráznak el teljesen mindent, hiszen mi is rengeteget dolgozunk az alkatrészeinken.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS