Leclerc a Ferrari újabb hibájáról: „Nem nagy ügy...” - F1VILÁG.HU

Leclerc a Ferrari újabb hibájáról: „Nem nagy ügy…”

HIRDETÉS
Nem tulajdonított komoly jelentőséget a Ferrari által a Belga Nagydíj időmérőjén elkövetett újabb hibának Charles Leclerc. A monacói versenyző rajtbüntetése miatt csak a 16. helyről rajtolhat majd, és bár szeretné, egyáltalán nem biztos abban, hogy fel tudja küzdeni magát a dobogóra.
GP BELGIO F1/2022 - VENERDI’ 26/08/2022  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a 4. legjobb időt autózta a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati kvalifikációján, motorcseréje miatt azonban őt is a mezőny végére száműzik, és bajnoki riválisa, Max Verstappen mellől, a 16. helyről kezd majd a futamon.

A monacói pilóta időmérője nem ment simán, az utolsó szakaszban [Q3] pedig meglepődve vette tudomásul, hogy a tervekkel ellentétben nem használt, hanem új lágy keverékű gumikkal küldte őt pályára csapata az első gyorskörre, amit Leclerc szóvá is tette, versenymérnöke pedig elismerte, hibáztak. Az időmérő után természetesen megkérdezték a fiatal pilótát a történtekről, ő azonban nem tulajdonított komoly jelentőséget az esetnek.

„Szerintem volt egy félreértés, nem nagy ügy” – mondta a monacói az időmérő után. „De nyilván szóvá tettem, mert egy kicsit meglepődtem. De igen, semmin sem változtatott a hétvége hátralévő részét illetően.”

Arra a kérdésre, hogy frusztráló-e az újabb apró hiba a Ferrari részéről, Leclerc röviden annyit felelt: „Nem.”

Leclerc az időmérőn több mint 6 tizeddel volt lassabb, mint az egyébként legjobb időt futó Verstappen, a Ferrari pilótája pedig azt mondja, az „extrém erős” Red Bull teljesítménye „meglepetés volt”, hiszen arra számított, „egy kicsit közelebb tudnak kerülni az időmérőn”.

„Találtak valamit ezen a hétvégén, ami igazán lenyűgöző. Nagy a különbség. Szóval remélem, hogy Zandvoortban változni fog. De előbb még itt lesz a vasárnapi verseny, és a versenytempó tekintetében egy kicsit versenyképesebbnek tűnünk. Meglátjuk, hogy megy majd.”

Verstappen az időmérő után azt mondta, szeretne dobogóra állni a 15. helyről indulva, Leclerc azonban azt mondja, nem biztos abban, hogy ő be tudja verekedni magát a top 3-ba.

„Én is csalódott leszek, ha nem érek fel a dobogóra, de figyelembe véve, hogy ott lesz mellettem, és látva a mai tempóját, akkor nagyon nehéz lesz felküzdeni magam a dobogóra. De soha nem tudhatjuk. Egy jó első etappal, egy tiszta versennyel vissza kerülhetünk az elejébe, ebben biztos vagyok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!