Leclerc: A Ferrarié lehetett volna az első sor - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Ferrarié lehetett volna az első sor

HIRDETÉS
Charles Leclercnek, a Ferrari versenyzőjének vegyes érzései voltak az Olasz Nagydíj időmérő edzését követően, mivel csapattársának, Sebastian Vettelnek nem sikerült újabb gyorskört teljesítenie.
Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Ferrari, Monza

A Ferrari a szabadedzéseken ígéretes teljesítményt mutatott, habár elmondták, hogy a versenytempót illetően nincs előnyük a Mercedesszel szemben. Az időmérő edzésen azonban jó eséllyel indultak, és Leclerc meg is szerezte a pole pozíciót Lewis Hamilton és Valtteri Bottas előtt. 

Vettel azonban egyáltalán nem volt boldog a nap végén, hiszen a többiekhez hasonlóan ő sem tudott felérni gyorskörére, ráadásul a csapat szélárnyék-taktikája sem jött össze a nem megfelelő kommunikáció miatt. 

Leclerc emiatt vegyes érzésekkel nyilatkozott az időmérő után, de elmondta, természetesen nagyon örül, hogy a Ferrari hazai közönsége előtt pole-t tudott szerezni. 

„Nyilván az érzés, amikor meghallottam az éljenző közönséget, lenyűgöző volt. Másrészt egy kicsit kár a csapatért, Seb nem tudta megcsinálni a második körét, pedig nagyon gyors volt. Úgy éreztem, hogy az 1. és a 2. helyre lett volna lehetőségünk, még akkor is, ha a Mercedesek iszonyatosan gyorsak voltak és nagyon-nagyon szoros volt a helyzet.

„De az egész időmérő egy káosz volt a szélárnyékozással – összességében örülök a pole pozíciónak.”

A monacói pilóta hozzátette, a versenytempójuk erősebbnek tűnt, mint az előző versenyhétvégén, a Belga Nagydíjon, így bíznak abban, hogy jó versenyük lehet vasárnap. 

„A tempónk sokkal pozitívabb volt, mint pénteken, Spában, szóval eléggé magabiztosak vagyunk. De a rajt nagyon fontos lesz, mint mindig. Hosszú az út az első kanyarig, szóval nagyon fontos lesz a start.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!