Leclerc: A futamon kiderül, működik-e a taktikánk

Eltérő gumitaktikát választott a vasárnapi verseny rajtjához a Ferrari – míg Charles Leclerc a lágy abroncsokkal, addig Max Verstappen és a Mercedes pilótái a közepes keverékekkel indul majd.

A Q2-ben Leclerc a lágy gumikon teljesítette leggyorsabb körét, így a vasárnapi Osztrák Nagydíj versenyén ezekkel az abroncsokkal fog rajtolni. A Ferrari tehát a Red Bulltól és a Mercedestől eltérő taktikát alkalmaz majd, ám Leclerc nem aggódik amiatt, hogy ne lenne működőképes a stratégiájuk.

A kérdésre, miért ezt a verziót választották, Leclerc így felelt: 

Hirdetés
 

„A második szabadedzés után elvégeztünk néhány elemzést, ahogy minden csapat, és a lágyak elég jónak tűntek, szóval elégedettek vagyunk a stratégiánkkal” – mondta a monacói. „Határozottan más, mint a Red Bullé és a Mercedesé, de csak vasárnap derül ki, hogy ki hozott jó döntést – de én örülök ennek.”

Lewis Hamilton még a rajtbüntetése előtt elmodnta, érdekes lesz a csata az eltérő gumitaktikákkal, ám mindent belead majd, hogy megküzdjön a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

„Ha ezek a srácok mellől indulok, akkor szórakoztató verseny lesz” – mondta a brit, aki végül a 4. helyről indulhat majd a vasárnapi versenyen. „Úgy gondolom, a Ferrarik nagyon gyorsan a hosszú etapokon, nem csak rövid távon, szóval nem lesz könnyű, de mindent beleadok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!