Leclerc a gumik miatt adta fel Perez üldözését - F1VILÁG.HU

Leclerc a gumik miatt adta fel Perez üldözését

Két hétvégi rajtelsőségéből az elsőt, a szombati sprintversenyét nem volt képes győzelemre váltani Charles Leclerc Bakuban, mert bár csak Sergio Perez tudta őt megelőzni, a mexikói üldözéséhez már nem bizonyult elég erősnek a Ferrarija.

Leclerc először pénteken megszerezte a pole-t a vasárnapi versenyre, majd szombaton a sprint első rajthelyének bezsebelésével folytatta bakui remeklését. Tisztában volt azonban vele, hogy versenytempóban, különösen az egyenesekben elért csúcssebesség terén a Red Bull kimagaslik a mezőnyből az idei szezonban.

A sprinten végül csak hét körön át tudta tartani a vezetést a monacói, s ezen idő nagyobb része is biztonsági autós fázisban zajlott a pálya takarítása miatt. Perez a nyolcadik kör kezdetén, a célegyenes végén elhúzott a Ferrari mellett, Leclerc pedig, noha egy ideig próbálkozott, nem tudott ellentámadást indítani.

 

„Nem tudtam, mire számíthatok. Nem küzdöttem ellene túl keményen, mert meg akartam őrizni a gumijaimat – tudtam, hogy ez a gyengepontunk. Próbáltam mögötte DRS-távolságon belül maradni, hogy magával húzzon az egyenesben, de ez sem volt elég. A gumikopás miatt a végén már túl sokat veszítettünk” – összegezte szombat délutánját Leclerc.

„A sprint igazolta, amit gondoltunk is, miszerint a Red Bull versenytempóban még mindig fölényben van. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, mekkora volt a lemaradásunk még két futammal ezelőtt. Előrelépést tettünk, még ha nem is vagyunk ott, ahol szeretnénk.”

Bár papíron a hosszabb vasárnapi versenyen még nehezebb lesz maga mögött tartani a Red Bullokat – ott Max Verstappen rajtol majd a 2., Perez pedig a 3. helyről –, ám a monacóiban ég a tűz, hogy újra megpróbálja.

„Ha a győzelem nem lehetséges, akkor az elérhető legtöbb pontért kell hajtanunk. Ma ez volt a legtöbb, szóval elégedett vagyok a második hellyel. És bár a Red Bull gyorsabbnak tűnik, holnap ismét a győzelemért fogunk hajtani” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc a gumik miatt adta fel Perez üldözését
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!