Leclerc a gumikkal küszködött a sprintfutamon - F1VILÁG.HU

Leclerc a gumikkal küszködött a sprintfutamon

HIRDETÉS
Miközben csapattársa, Carlos Sainz a 3. helyen zárta a Forma-1-es Brazil Nagydíj sprintfutamát, Charles Leclerc csak a 7. pozícióban ért célba. A monacói sokat küszködött az abroncsokkal.
Charles Leclerc Ferrari

Leclerc már az időmérőn is alulmaradt csapattársával szemben, a szombati sprintkvalifikáción pedig képtelen volt tartani a lépést Sainzcal.

A monacói versenyző elárulta, a hűvös körülmények között sokat küszködött az első gumikkal, erre a problémára pedig szeretnének megoldást találni.

„Hogy őszinte legyek, a közepes keverékű gumikkal eléggé küszködtem” – mondta Leclerc a sprintfutamot követően.

„Küszködtem azzal, hogy működésre bírjam az első gumikat. Elég nagy volt az alulkormányzottság és a szemcsésedés, szóval meg kell tudnunk, mit csinálhatnék jobban, és csapatként mit csinálhatnánk jobban vasárnap.”

Leclerc abban bízik, a mai versenyen erősebb lehet, már csak azért is, mert melegebb időt jósolnak.

„Vasárnap a hőmérsékleti viszonyok mások lesznek majd, ezúttal jóval hűvösebb volt. És minél hűvösebb volt, annál jobban küszködtem az első abroncsokkal.”

„Szóval van tennivalónk, meg kell értenünk, miért nem tudtam jó tempót produkálni a közepes gumikkal. A rajtnál a lágy keverék némi előnyt jelenthet, de arra számítunk, hogy a közepes gumi lesz a jobb később.”

„Kemény verseny vár ránk, szóval erre fókuszálunk, és ki fogjuk találni, hogyan tudnánk javulni annak érdekében, hogy előrébb küzdjük magunkat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!