Leclerc a gyenge eredmény ellenére: „Van potenciál a fejlesztésekben" - F1VILÁG.HU

Leclerc a gyenge eredmény ellenére: „Van potenciál a fejlesztésekben”

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője szerint a csapatnak sikerült kisebb előrelépéseket tennie a múlt heti Osztrák Nagydíjhoz képest.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 05: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF1000 leads Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 05, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24HQ882RD1W11 // Usage for editorial use only //

A Ferrari csak küszködött a múlt hétvégén a Red Bull Ringen: az időmérőn Sebastian Vettel a Q1-be sem jutott tovább – ugyan Leclerc végül dobogóra állhatott, azonban ez többek között annak volt köszönhető, hogy kaotikus verseny alakult ki. 

A csapat a héten bejelentette, a Magyar Nagydíjra tervezett fejlesztések közül néhányat már ezen a hétvégén, a Stájer Nagydíjon is bevetnek, és javulást várnak tőlük. 

Többen időmérőként tekintettek a második tréningre, mivel az időjárás miatt elképzelhető, hogy a kvalifikációt nem tartják meg, és ebben a sorrendben fognak rajtolni a pilóták. Leclerc szerint észrevehető a változás annak ellenére, hogy a második tréningen csak a 9. helyet érte el több mint 1 másodperces lemaradással a győztes Verstappenhez képest.

A Ferrari a végsebesség tekintetében lemaradt a többiektől, ezen igyekeznek folyamatosan javítani. 

„Határozottan problémánk van ezzel” – mondta Leclerc. „És ezért volt annyira nehéz a múlt heti versenyen az előzés is számunkra.”

„Ez egy nehéz nap volt, de nap végén magas üzemanyagszint mellett találtunk néhány dolgot. Ez határozottan pozitív. Meglátjuk, hogy holnap mit érhetünk el – vagy holnapután – ha az időjárás nem játszik közre.”

„Határozottan észrevehető a változás, de még jobban finomhangolnunk kell a dolgokat, hogy rendben működjön az autó. Úgy gondolom, van benne potenciál, csak tovább kell dolgoznunk, hogy kihozzuk belőle a legtöbbet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!