Friss hírek

Leclerc a gyenge eredmény ellenére: „Van potenciál a fejlesztésekben”

Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője szerint a csapatnak sikerült kisebb előrelépéseket tennie a múlt heti Osztrák Nagydíjhoz képest.

A Ferrari csak küszködött a múlt hétvégén a Red Bull Ringen: az időmérőn Sebastian Vettel a Q1-be sem jutott tovább – ugyan Leclerc végül dobogóra állhatott, azonban ez többek között annak volt köszönhető, hogy kaotikus verseny alakult ki. 

A csapat a héten bejelentette, a Magyar Nagydíjra tervezett fejlesztések közül néhányat már ezen a hétvégén, a Stájer Nagydíjon is bevetnek, és javulást várnak tőlük. 

Többen időmérőként tekintettek a második tréningre, mivel az időjárás miatt elképzelhető, hogy a kvalifikációt nem tartják meg, és ebben a sorrendben fognak rajtolni a pilóták. Leclerc szerint észrevehető a változás annak ellenére, hogy a második tréningen csak a 9. helyet érte el több mint 1 másodperces lemaradással a győztes Verstappenhez képest.

A Ferrari a végsebesség tekintetében lemaradt a többiektől, ezen igyekeznek folyamatosan javítani. 

„Határozottan problémánk van ezzel” – mondta Leclerc. „És ezért volt annyira nehéz a múlt heti versenyen az előzés is számunkra.”

„Ez egy nehéz nap volt, de nap végén magas üzemanyagszint mellett találtunk néhány dolgot. Ez határozottan pozitív. Meglátjuk, hogy holnap mit érhetünk el – vagy holnapután – ha az időjárás nem játszik közre.”

„Határozottan észrevehető a változás, de még jobban finomhangolnunk kell a dolgokat, hogy rendben működjön az autó. Úgy gondolom, van benne potenciál, csak tovább kell dolgoznunk, hogy kihozzuk belőle a legtöbbet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!