Friss hírek

Leclerc a gyenge időmérő után erős versenyt remél

A 7. helyről kezdheti meg a 2021-es Forma-1-es idény 8. versenyét, a Stájer Nagydíjat Charles Leclerc. A monacói versenyző abban bízik, az ígéretes versenytempónak köszönhetően nyerhet majd néhány pozíciót vasárnap.

Leclerc már pénteken is panaszkodott az egykörös tempóra, sok üzemanyaggal viszont a Ferrari SF21-es modellje meglehetősen jól teljesített a spielbergi pályán.

A várakozások szombaton beigazolódtak, a Ferrari ugyanis az időmérőn nem volt túl versenyképes: Carlos Sainz a 12., Leclerc pedig a 7. rajtkockát csípte el.

Utóbbi versenyző elárulta, alapvetően elégedett a saját teljesítményével, és bízik abban, hogy a versenytempójuk ugyanolyan erős lesz, mint a pénteki szabadedzéseken.

„A 7. hely nem ideális rajtpozíció, de összhangban volt a várakozásainkkal” – magyarázta a monacói versenyző.

„A versenytempónk elég jó volt ezen a hétvégén, és nem akartuk feláldozni egy kicsit jobb időmérőért. A vasárnap az, ami számít, és ha a tempónk olyan jó lesz, mint amilyen eddig volt, akkor bízom abban, hogy nyerhetünk néhány pozíciót, és gyűjthetünk pár pontot.”

„Elégedett vagyok az időmérős körömmel, mindent beleadtam, nem hibáztam. Nehéz volt a forgalom miatt, főleg a Q1-ben. Aztán a Q3-ban úgy döntöttünk, hogy nem akkor gurulunk pályára az új gumikkal, mint a többiek, hogy tiszta pályán autózhassunk.”

„Jól dolgoztunk, és magabiztos vagyok az autóban. Amennyire csak lehet, felkészülünk a holnapi versenyre, és remélhetőleg jó futamot teljesíthetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!