Leclerc a gyors felzárkózásban bízik Spában - F1VILÁG.HU

Leclerc a gyors felzárkózásban bízik Spában

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es pilótája, Charles Leclerc már most tudja, hogy a sor végéről indul a Belga Nagydíjon, így minden energiáját a vasárnapi tempó megalapozására szánja. Az első két szabadedzés alapján jó úton halad.
GP BELGIO F1/2022 - VENERDI’ 26/08/2022  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Érdekes helyzetbe került a 2022-es Forma-1-es szezon két bajnokaspiránsa, Max Verstappen és Charles Leclerc, akik a nyári szünetet követő első versenyen motorcsere miatt közösen kerültek a rajtrács végére. A nyitónap legjobb idejét Verstappen autózta, hozzá képest Leclerc 0,8 másodperces hátránnyal zárt, ennek ellenére a Ferrari pilótája úgy fogalmazott, nem volt rossz napja.

„Ez nem volt egy rossz nap. Persze sok dolgot leteszteltünk, de szerintem mindenki teljesen eltérő programot teljesített. A nyaralásból visszatérve az első napon nehéz a többiek teljesítményét megjósolni, de összességében egészen jó a helyzet. Alacsony üzemanyagszinten gyenge a tempónk, de megtankolva egészen rendben van. Meglátjuk, mi lesz. Az éjszaka során folytatjuk a munkát, és megpróbálunk még erősebben visszatérni.”

A rajtbüntetését figyelembe véve Leclerc elmondta, a szokásos versenyhétvégékhez képest most mit csinál másképp.

„Az időmérős teljesítményre most kevesebb figyelmet fordítottunk, hiszen ez itt hasztalan lenne. Szóval többet foglalkozunk a versenytempóval, hogy a lehető leggyorsabban visszazárkózzunk az élre” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!