Leclerc a hiba ellenére sem változtat hozzáállásán - F1VILÁG.HU

Leclerc a hiba ellenére sem változtat hozzáállásán

HIRDETÉS
Bár a Francia Nagydíjon történt balesetét eléggé a szívére vette, Charles Leclerc kitart amellett, hogy a Ferrari idei autójában kifejlesztett vezetési stílusa több előnnyel, mint hátránnyal jár számára, így nem tervez változtatni azon.
FERRARI F1 GP FRANCIA DOMENICA 24/07/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto, Charles Leclerc

A Ferrari monacói versenyzője már a Paul Ricard-i verseny után elismerte, hogy kizárólag saját hibája okozta az első helyről való kicsúszását, ami a kiesését eredményezte, és dolgozik azon, hogy hasonló mellényúlások ne forduljanak elő vele a jövőben. Leclerc azonban nem a vezetési stílusa megváltoztatásában látja a megoldás kulcsát, még ha a franciaországi hiba ebből, a határok feszegetéséből is következett.

„Nem, mivel úgy gondolom, a idei versenyek többségén éppen ebből származott az előnyöm. A szezon elején még nem tudtam, hogyan kezeljem a helyzetet bizonyos pályákon, például Miamiban a versenyen eléggé küszködtem, de összességében egyre jobban és jobban kezdtem érezni magam” – írta le az F1-75-ös modellel való útkeresését Leclerc a Hungaroringen, a Sky Sportsnak nyilatkozva.

„Mindenképpen meg akarom őrizni ezt a hozzáállást, hiszen rengeteg pozitívum származik belőle. A hátulütője viszont az, hogy így sokkal nehezebb vezetni az autót, de végül is autóversenyző vagyok, így képesnek kell lennem egy olyan autót is elvezetni, amely túlkormányzottabb. Ezúttal csak egy kicsit túl keményen nyomtam, és megfizettem ennek az árát.”

Bár Leclerc arról nem oszt meg részleteket, hogy mentálisan hogyan próbál felülkerekedni a problémákon, igénybe vesz-e esetleg külső segítséget, mindenesetre dolgozik azon, hogy ne kerüljön a negatív gondolatok spiráljába.

„A múlt hetihez hasonló hibák rámutatnak, hogy még mindig van előttem fejlődési lehetőség, de igyekszem bejárni ezt az utat. Amikor olyasmi történik egy versenyzővel, mint velem a legutóbbi vasárnapon, akkor mindenki próbálja őt még jobban megtaposni, amit persze nem könnyű megemészteni, de ez is része a munkánknak. A lényeg, hogy csak magamra fókuszáljak, tanulni tudjak a történtekből és mindenkinek megmutassam, hogy mennyit érek” – fogalmazott az ötszörös futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!