Friss hírek

Leclerc: A hibák döntenek majd arról, hogy kié lesz a konstruktőri 3. hely

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc szerint a hibák fognak dönteni arról, hogy csapata, vagy esetleg a McLaren végez-e a konstruktőri bajnokság harmadik helyén.

Az olasz istálló sok pontot tudott szerezni a Mexikói Nagydíjon, így 13,5 pontos előnybe került ősi riválisával szemben tabellán.

Miközben Carlos Sainz és Charles Leclerc az 5. és 6. helyeken értek célba, addig a McLaren mindössze egyetlen pontot szerzett Lando Norris révén, Daniel Ricciardo ugyanis már az első körben a mezőny végére esett vissza.

Hirdetés
 

Bár a Ferrari kétségkívül sokat fejlődött a teljesítmény tekintetében az elmúlt időszakban, Leclerc szerint nem ez fogja eldönteni küzdelmüket.

„Azon fog múlni, melyik csapat véti a legkevesebb hibát, mert nagyon-nagyon közel vagyunk egymáshoz” – mondta Leclerc.

„Lehetnek versenyek, melyeken kicsit előrébb leszünk, néhány más futamon pedig ők lesznek kicsit előrébb. De nem gondolom, hogy ez jelenti majd a különbséget. Szerintem az fog veszíteni, aki elkövetni a következő nagy hibát, azt gondolom, a hétvégi verseny remek példa erre.”

„Nagy lehetőséget kaptunk azzal, hogy a két McLaren ennyire hátul volt. Elég sok pontot tudtunk szerezni, ami nagyon fontos a konstruktőri bajnokság szempontjából.”

A Forma-1-es világbajnokság ezen a hétvégén folytatódik Brazíliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!