Friss hírek

Leclerc a Ferrari újabb bakijáról: Kezdek hozzászokni

A Monacói Nagydíj átka által sújtott Charles Leclerc szerint a Ferrari túl sok hibát vétett a hazai futamán, ennek következtében bukta a szinte biztosnak tűnő futamgyőzelmet.

Újabb év, újabb szívfájdító Monacói Nagydíj Charles Leclerc számára. A Ferrari pilótája óriási formában menetelt a hercegségben megrendezett Forma-1-es versenyhétvégén, amelyen a pole-pozícióból rajtolva magabiztosan vezette a futamot – egészen addig, amíg nem volt szükség bokszkiállásokra. Az egyre száradó pályán a Leclerc-t üldöző Sergio Perez és Carlos Sainz is jobb ütemben, korábban állt ki intermediate gumikért, így Leclerc hirtelen a harmadik helyen találta magát.

A gyorsan változó körülmények között rövidesen újabb kerékcserére volt szükség, amit a Ferrari ismét rosszul kezelt: Leclerc-t Sainzcal egy időben hívták ki, így a monacói több másodpercet elveszített a bokszban csapattársa mögött várakozva. A monacói ennek következtében a dobogóról is lecsúszva a negyedik helyen ért célba, így érthető módon csalódottan nyilatkozott.

Hirdetés
 

„Néha történnek hibák, de ma összességében túl sokat hibáztunk. Ilyen időben nyilván jobban támaszkodunk a csapatra, hiszen mi nem látjuk, a többiek milyen stratégián vannak. Tőlem megkérdezték, akarok-e extrém esős gumikról slickekre váltani, amire azt feleltem, „igen, de majd csak később”. Azt nem értem, mi okból gondoltuk meg magunkat, és váltottunk közepesekre. Alánk vágtak, aztán Carlos mögött álltam meg. Sok hiba történt, és ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

„Nehéz, ahogy az előző évek során is nehéz volt, de már kezdek hozzászokni. Csalódottan térek ma haza. Ezt nem tehetjük meg, különösen az ilyen helyzetekben nem. Hihetetlenül erősek vagyunk, a tempónk kimagasló. Meg kell ragadnunk ezeket a lehetőségeket, nem veszíthetünk ilyen sok pontot.  Nem is az elsőről a másodikra, az elsőről a negyedikre [csúszott vissza], mert az első hiba után elkövettünk még egyet. Imádom a csapatomat és tudom, hogy még erősebben térünk vissza, de ez nagyon fáj.”

A végeredmény következtében Leclerc hátránya 9 pontra nőtt Max Verstappennel szemben a világbajnoki tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!