Leclerc: A Hungaroringen jobban működik a Ferrari - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Hungaroringen jobban működik a Ferrari

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője úgy érzi, határozottan jobbnak tűnt autója a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein, mint az osztrák versenyhétvégéken.
GP UNGHERIA  F1/2020 -  VENERDÌ 17/07/2020     
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

Az első szabadedzésen a Ferrarik a 6., illetve 7. pozíciókban végeztek, azonban Leclerc úgy érzi, az autónak jobban fekszik a Hungaroring – mivel a Ferrari lényegében megegyezik azzal a versenygéppel, amit Ausztriában is használtak. 

„Délelőtt jobban mentek a dolgok, mint reméltük, hogy őszinte legyek. Nem sok újítással érkeztünk ide. Igazából ez nagyjából ugyanaz az autó, de jobbnak tűnik ezen a pályán, ami jó dolog” – mondta Leclerc. 

A monacói pilóta a második szabadedzésen a 10. lett, és elárulta, vizes pályára próbálgatták a beállításokat Vettellel, és két, teljesen eltérő irányba mentek ezen a téren. Úgy tűnik, a német megoldásai voltak a működőképesek, mivel Vettel volt a leggyorsabb a második gyakorláson. 

„Délután én elég sokat küszködtem” – mondta Leclerc. „Próbáltunk különböző dolgokat és nem nagyon voltam elégedett az autóval – a vizes pályán nem voltunk magabiztosak. De délelőtt voltak pozitív jelek.

„Ma az első próbálkozásnál az extrém esőgumikkal csak két kört teljesítettem, ami nem nagyon reprezentatív. A másodiknál szélsőséges irányokba mentünk el – Seb és én is.”

„Az én részemről nem működött, de Seb köridejét látva ő remek munkát végzett a pályán, szóval ebből levonhatunk néhány pozitívumot.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!