Friss hírek

„Leclerc a jövő F1-es bajnoka”

Fotó: Alfa Romeo Sauber

A „jövő bajnokának” nevezte az Alfa Romeo Sauber versenyzőjét, Charles Leclercet a svájci istálló neves mérnöke, Xevi Pujolar.

A monacói tehetség tavaly ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel szerezte meg a bajnoki címet a Forma-2-es sorozatban, idén pedig a Ferrari támogatásával a Sauber színeiben bemutatkozhatott az F1-ben.

Bár Leclerc számára nem indult könnyen az idény, úgy tűnik, sikerült elkapnia a fonalat, Bakuban ugyanis egy pazar 6. helyet szállított a csapatnak, a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon pedig újra pontot szerzett, 10. lett.

„Ő egy potenciális bajnok. Kétségtelenül!” – mondta a Sauber mérnöke, Xevi Pujolar az El Mundo Deportivo című spanyol lapnak.

„Az, amilyen követelményeket támaszt magával szemben… láttam már ilyet más versenyzőkben is. Mindenben a maximumot nyújtja, és amíg ez nem sikerül, addig nem elégedett. És ezt megköveteli azoktól is, akik körbe veszik őt.”

„Az ilyen emberek végül győzni fognak, mert mindig a határaikat feszegetik. Rengeteg olyan dolog van benne, amit más nagyszerű versenyzőkben láttam, de inkább nem hasonlítgatom össze senkivel. Amit mondhatok, hogy nagyszerű eredményeket fog elérni, ha javítunk az autón.”

Kapcsolódó cikk

Leclerc: Nagyszerű, hogy Räikkönentől és Vetteltől tanulhatok – interjú – F1VILÁG

Tavaly megnyerte a GP3-as sorozatot, idén élen áll a Forma-2-es géposztályban, nemrég pedig a Hungaroringen a Ferrari Forma-1-es autójával tesztelt igazán eredményesen – Charles Leclerc jó úton halad afelé, hogy hamarosan a királykategóriában bizonyítson, és sokan már most a jövő nagy csillagának tartják. A mindössze 19 esztendős monacói tehetség idén a Prema Powerteam színeiben versenyez …

Leclerc a Ferrari juniorversenyzőjeként jó eséllyel pályázik arra, hogy egy napon az olasz istálló versenyzője legyen. Az ifjú tehetségnek akár már 2019-ben lehetősége lehet erre, ha Kimi Räikkönennel nem hosszabbít a Ferrari.

Arra a kérdésre, hogy Leclerc nyerne-e egy győztes autóval, Pujolar így felelt: „Igen.”

„Oké, az első versenyeken voltak hibái, de ez normális. A Forma-2-ből érkezett, ahol mindent megnyert, és rá kellett jönnie, hogy itt mindenki bajnok. Kezdetben ez egyfajta sokk volt. Az ember ilyenkor azt gondolja, ’hogy tud ez a versenyző olyan gyors lenni, mint én?’. De amint rájött, hogyan regulázza meg a benne rejlő potenciált, elkezdtek összeállni a dolgok.”

„A Sauber a legjobb hely ahhoz, hogy elkezdje F1-es pályafutását.”

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek