„Leclerc a jövő F1-es bajnoka” - F1VILÁG.HU

„Leclerc a jövő F1-es bajnoka”

A „jövő bajnokának” nevezte az Alfa Romeo Sauber versenyzőjét, Charles Leclercet a svájci istálló neves mérnöke, Xevi Pujolar.

A monacói tehetség tavaly ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel szerezte meg a bajnoki címet a Forma-2-es sorozatban, idén pedig a Ferrari támogatásával a Sauber színeiben bemutatkozhatott az F1-ben.

 

Bár Leclerc számára nem indult könnyen az idény, úgy tűnik, sikerült elkapnia a fonalat, Bakuban ugyanis egy pazar 6. helyet szállított a csapatnak, a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon pedig újra pontot szerzett, 10. lett.

„Ő egy potenciális bajnok. Kétségtelenül!” – mondta a Sauber mérnöke, Xevi Pujolar az El Mundo Deportivo című spanyol lapnak.

„Az, amilyen követelményeket támaszt magával szemben… láttam már ilyet más versenyzőkben is. Mindenben a maximumot nyújtja, és amíg ez nem sikerül, addig nem elégedett. És ezt megköveteli azoktól is, akik körbe veszik őt.”

„Az ilyen emberek végül győzni fognak, mert mindig a határaikat feszegetik. Rengeteg olyan dolog van benne, amit más nagyszerű versenyzőkben láttam, de inkább nem hasonlítgatom össze senkivel. Amit mondhatok, hogy nagyszerű eredményeket fog elérni, ha javítunk az autón.”

[su_service title=”Kapcsolódó cikk” icon=”icon: sticky-note” size=”20″]

Leclerc: Nagyszerű, hogy Räikkönentől és Vetteltől tanulhatok – interjú – F1VILÁG

Tavaly megnyerte a GP3-as sorozatot, idén élen áll a Forma-2-es géposztályban, nemrég pedig a Hungaroringen a Ferrari Forma-1-es autójával tesztelt igazán eredményesen – Charles Leclerc jó úton halad afelé, hogy hamarosan a királykategóriában bizonyítson, és sokan már most a jövő nagy csillagának tartják. A mindössze 19 esztendős monacói tehetség idén a Prema Powerteam színeiben versenyez …

[/su_service]

Leclerc a Ferrari juniorversenyzőjeként jó eséllyel pályázik arra, hogy egy napon az olasz istálló versenyzője legyen. Az ifjú tehetségnek akár már 2019-ben lehetősége lehet erre, ha Kimi Räikkönennel nem hosszabbít a Ferrari.

Arra a kérdésre, hogy Leclerc nyerne-e egy győztes autóval, Pujolar így felelt: „Igen.”

„Oké, az első versenyeken voltak hibái, de ez normális. A Forma-2-ből érkezett, ahol mindent megnyert, és rá kellett jönnie, hogy itt mindenki bajnok. Kezdetben ez egyfajta sokk volt. Az ember ilyenkor azt gondolja, ’hogy tud ez a versenyző olyan gyors lenni, mint én?’. De amint rájött, hogyan regulázza meg a benne rejlő potenciált, elkezdtek összeállni a dolgok.”

„A Sauber a legjobb hely ahhoz, hogy elkezdje F1-es pályafutását.”

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!