Leclerc a leggyorsabb, villantottak a Mercedesek Barcelonában - F1VILÁG.HU

Leclerc a leggyorsabb, villantottak a Mercedesek Barcelonában

HIRDETÉS
A Ferrari világbajnoki éllovasa, Charles Leclerc érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Spanyol Nagydíj második szabadedzésén is. A monacói versenyző mögött a javuló tendenciát mutató Mercedesek végeztek George Russell – Lewis Hamilton sorrendben. A vb-címvédő Max Verstappen ezúttal csak 5. lett.
GP SPAGNA F1/2022 - VENERDI’ 20/05/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A királykategória csapatai péntek délután tovább folytatták a megkezdett munkát Barcelonában: volt is dolguk bőven, hiszen szinte kivétel nélkül új fejlesztésekkel érkeztek a katalán fővárosba, melyek kiértékelése igencsak sok feladattal járt.

A legjobb köridőt ezúttal is Charles Leclerc futotta: a Ferrari monacói pilótája 1 perc 19,670 másodperces időt ért el a nyárias körülmények között megtartott 60 perces gyakorláson. A vb-éllovas 1 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a Mercedesszel George Russell. Az ezüstnyilak másik pilótája, Lewis Hamilton 3. lett, ő mindössze 2 tizeddel volt lassabb az élen végző Leclerc-nél.

A hazai pályán versenyző Carlos Sainz a 4. legjobb időt futotta, 16 ezreddel volt mindössze gyorsabb, mint a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen. Ezúttal is jól szerepeltek az Alpine pilótái, Fernando Alonso ugyanis 6., míg Esteban Ocon 9. lett. A Red Bull rutinos versenyzője, Sergio Perez a 7. legjobb idővel zárt, közel 1 másodperccel lemaradva Leclerc-től.

A top 10-ben az Aston Martin jelentősen átalakított autójával Sebastian Vettel, illetve a Haas német pilótája, Mick Schumacher zárt még.

A McLarenek ezúttal nem villogtak: Daniel Ricciardo a 15. helyen zárt, míg Lando Norris mindössze 6 körig jutott, mivel az edzés elején az egyik kanyart szélesen vette, a kerékvetőn, illetve a kavicságyon átszánkázva pedig megsérült versenyautója.

Nem volt szerencséje Valtteri Bottasnak sem, az ő autójában a Ferrari erőforrása hibásodott meg, így csupán 3 kört tudott megtenni.

A Forma-1-es Spanyol Nagydíj programja szombaton 13 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, míg az időmérőt 16 órától tartják Barcelonában.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!