Leclerc: A legtöbbet hoztuk ki ebből a hétvégéből!

GP GRAN BRETAGNA F1/2020 - SABATO 01/08/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
Egy harmatgyenge Ferrarival sikerült dobogós pozícióban végeznie Silverstone-ban Charles Leclerc-nek, a monacói tehetség pedig természetesen rendkívül elégedett a Brit Nagydíjon látottakkal.

Leclerc számára már az is kellemes meglepetés volt, hogy az időmérő edzésen sikerült megszereznie a 4. helyet, arra azonban végképp nem számított, hogy a futam után a dobogóra is felállhat.

A Ferrari versenyzője a Brit Nagydíjon szépen tartotta pozícióját, Valtteri Bottas defektjének köszönhetően azonban előre tudott lépni a 3. helyre.

Leclerc azt mondja, nagyon elégedett, főleg azért, mert a legtöbbet hozták ki ebből a hétvégéből.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, még ha tudom is, hogyan sikerült elérnünk ezt a dobogós eredményt” – mondta a leintés után a Ferrari versenyzője.

„De ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok – már a 4. hellyel is az voltam. Sikerült a legtöbbet kihoznunk ebből a hétvégéből. Persze nem szeretnénk sokáig csak a 4. helyekért harcolni, másfelől viszont elégedettnek kell lennünk azzal, hogy sikerült maximalizálnunk mindazt, amit az autó nyújt jelen pillanatban.”

„Küszködünk jelenleg, de keményen nyomjuk azért, hogy felzárkózzunk.”

Leclerc hozzátette, a versenyempótól nagyon tartott a futam előtt, de összességében sikerült a legtöbbet kihoznia a Ferrari SF1000-es versenyautójából.

„Elég komoly kockázatot vállaltunk a hétvége előtt, főleg azzal, hogy egy nagyon alacsony leszorítóerejű csomaggal érkeztünk ide. Az egyenesekben ugyan sokat hozunk, de a gumidegradáció szempontjából elég trükkös a dolog.”

„Jobban féltem a versenytempótól, mint az időmérős teljesítménytől, de kellemes meglepetés volt. Nem számítottunk arra, hogy sikerül a közepes keverékkel továbbmenni a Q2-ből, és a 4. helyről vághatunk neki a versenynek, és arra sem számítottunk, hogy meg tudjuk tartani a pozíciónkat a versenyen.”

„Szóval kellemes meglepetés!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!