Friss hírek

Leclerc: A legtöbbet hoztuk ki ebből a hétvégéből!

Egy harmatgyenge Ferrarival sikerült dobogós pozícióban végeznie Silverstone-ban Charles Leclerc-nek, a monacói tehetség pedig természetesen rendkívül elégedett a Brit Nagydíjon látottakkal.

Leclerc számára már az is kellemes meglepetés volt, hogy az időmérő edzésen sikerült megszereznie a 4. helyet, arra azonban végképp nem számított, hogy a futam után a dobogóra is felállhat.

A Ferrari versenyzője a Brit Nagydíjon szépen tartotta pozícióját, Valtteri Bottas defektjének köszönhetően azonban előre tudott lépni a 3. helyre.

Leclerc azt mondja, nagyon elégedett, főleg azért, mert a legtöbbet hozták ki ebből a hétvégéből.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, még ha tudom is, hogyan sikerült elérnünk ezt a dobogós eredményt” – mondta a leintés után a Ferrari versenyzője.

„De ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok – már a 4. hellyel is az voltam. Sikerült a legtöbbet kihoznunk ebből a hétvégéből. Persze nem szeretnénk sokáig csak a 4. helyekért harcolni, másfelől viszont elégedettnek kell lennünk azzal, hogy sikerült maximalizálnunk mindazt, amit az autó nyújt jelen pillanatban.”

„Küszködünk jelenleg, de keményen nyomjuk azért, hogy felzárkózzunk.”

Leclerc hozzátette, a versenyempótól nagyon tartott a futam előtt, de összességében sikerült a legtöbbet kihoznia a Ferrari SF1000-es versenyautójából.

„Elég komoly kockázatot vállaltunk a hétvége előtt, főleg azzal, hogy egy nagyon alacsony leszorítóerejű csomaggal érkeztünk ide. Az egyenesekben ugyan sokat hozunk, de a gumidegradáció szempontjából elég trükkös a dolog.”

„Jobban féltem a versenytempótól, mint az időmérős teljesítménytől, de kellemes meglepetés volt. Nem számítottunk arra, hogy sikerül a közepes keverékkel továbbmenni a Q2-ből, és a 4. helyről vághatunk neki a versenynek, és arra sem számítottunk, hogy meg tudjuk tartani a pozíciónkat a versenyen.”

„Szóval kellemes meglepetés!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!