Friss hírek

Leclerc: A Mercedes a vb-címért fog harcolni 2023-ban

A 2022-es küszködés után jövőre újra harcban lesz a világbajnoki címért a Mercedes Forma-1-es csapata – legalábbis erre számít Charles Leclerc, aki idén Max Verstappen legfőbb ellenfele volt a végső győzelemért zajló küzdelemben, bár jócskán alulmaradt a hollanddal szemben.

Idén hamar kiderült, a Mercedesnek nincs esélye a világbajnoki cím elhódítására: a csapat sokat küszködött W13-as kódjelű versenyautójával, melynek problémáit a szezon előrehaladtával azért többé-kevésbé sikerült megoldani, George Russell pedig az idény utolsó szakaszában, Brazíliában győzelmet is szerzett a németeknek.

A javuló forma pedig mindenképpen bizakodásra adhat okot – és az ellenfelek is arra számítanak, a Mercedes jövőre ismét harcban lesz. A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko a minap egy interjúban arról beszélt, jobban tart a Mercedestől, mint a Ferraritól, a maranellóiak monacói pilótája, Charles Leclerc pedig szintén biztos benne, 2023-ban számolniuk kell az ezüstnyilakkal.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, hogy a Mercedes harcban lesz” – mondta Leclerc, aki idén három győzelemig jutott a Ferrarival. „Hogy más csapat harcban lesz-e? Még nem igazán láttam jelét annak, hogy lesz-e olyan csapat, mely csatlakozni tud a három topcsapathoz.”

„De a Mercedes biztosan ott lesz jövőre egy nagyon erős autóval. Láthattuk, mennyit javultak az első és az utolsó verseny között. Azt gondolom, sikerült megérteniük, mit csináltak rosszul, és ez általában annak a jele, hogy jobbra fordulnak a dolgok. Szóval remélhetőleg egy háromcsapatos küzdelmet látunk jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!