Friss hírek

Leclerc: A Mercedes és a Red Bull is rejtegeti még, mire képes

Hiába alakult pozitívan a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének második napja is a Ferrari számára, Charles Leclerc továbbra is két lábbal a földön jár, pontosan tudja ugyanis, sem a Mercedes, sem a Red Bull nem mutatta még ki a foga fehérjét.

A maranellói gárda nemcsak produktív, hanem gyors is volt a pénteki tesztnapon, Carlos Sainz ugyanis a 2. legjobb időt autózta, Charles Leclerc szerint azonban ezek a köridők még nem jelentenek túl sokat. A monacói ugyan elégedett, de pontosan tudja, szárazon kell tartaniuk a puskaport, riválisaik ugyanis hozzájuk hasonlóan nem pihennek.

„Jól alakul a tesztünk, nem voltak különösebb problémáink. A „delfinezés” jelensége még nem tűnt el, de sokkal jobb a helyzet, mint Barcelonában. Ez volt számunkra az egyik prioritás a barcelonai gyakorlás után” – mondta Leclerc.

Hirdetés
 

„Jónak tűnik a helyzet, remekül dolgozunk, valahányszor nehéz helyzetben találjuk magunkat, sikerült kilábalnunk belőle, szóval pozitív a helyzetünk.”

Leclerc hozzátette, meggyőződése, hogy a Red Bull és a Mercedes még nem mutatta meg, mire is képes, ráadásul tovább fognak javulni a jövő hétvégi szezonnyitóig.

„Biztos vagyok abban, hogy a Mercedesben és a Red Bullban sokkal több van még, és rejtegetik egyelőre, hogy mire képesek. A köridők nem jelentenek túl sokat. Jelenleg magunkra fókuszálunk. Az autónk nem igazán változott Barcelonához képest. De abban biztosak vagyunk, hogy jobban értjük már, mint az első barcelonai napokban, viszont nem úgy érkeztünk meg ide, hogy óriási léptünk előre a teljesítményben. Ez egy másfajta megközelítés.”

„Azt gondolom, az első verseny előtt a Red Bullnál is lesznek újabb fejlesztések, és láttuk, hogy a Mercedes is egy teljesen különböző autóval érkezett meg ide. Szóval nem pihenhetünk, még ők sem nyomták padlóig, és mi is próbáljuk a lehető legjobban kiismerni az autót.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!