Friss hírek

Leclerc: A Mercedes nagyon erős lesz szombaton

Mindkét szabadedzést az élen zárta pénteken a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc, a monacói azonban meg van győződve arról, a Mercedes nagyon gyors lesz a szombati időmérő edzésen.

Pénteken esős időjárási körülmények fogadták a Forma-1 mezőnyét Monzában, noha a délutáni, második gyakorlást már teljes egészében száraz pályán teljesíthették a versenyzők.

Mindkét edzésen Leclerc volt a leggyorsabb, a második mindössze 68 ezredmásodperccel előzte csak meg a vb-éllovas Lewis Hamiltont.

Leclerc az időmérőn után elárulta, örül, hogy ilyen jó formában kezdtek, ugyanakkor biztos benne, szoros küzdelem vár rájuk a hétvége további részében.

„Jó a leggyorsabbnak lenni, ugyanakkor nem gondolom azt, hogy a mai eredmények valós képet festenek az erőviszonyokról” – mondta újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak – nyilatkozva Leclerc Monzában.

„Arra számítok, hogy a Mercedes nagyon gyors lesz szombaton. Ráadásul a körülmények sem olyanok lesznek, mint ma, és ők nehéz körülmények között futották legjobb köridejeiket pénteken. Szóval nagyon gyorsak lesznek.”

Leclerc azt mondja, ezzel együtt elégedett a pénteki eredményekkel.

„Az autó igazából nagyon jó volt, jobb is, mint vártuk. Meg kell értenünk, hogyan tudnánk tovább javítani rajta a folytatásban.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!