Leclerc a mezőny végéről rajtol Kanadában! - F1VILÁG.HU

Leclerc a mezőny végéről rajtol Kanadában!

A mezőny végéről lesz kénytelen nekivágni a vasárnapi Kanadai Nagydíjnak a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, a monacói versenyző autójába ugyanis egy teljesen új erőforrást szerelt csapata.
Charles Leclerc Ferrari

A fiatal pilóta már eleve rajtbüntetés tudatában várta a szombatot, a pénteki második szabadedzés után ugyanis kiderült, a Ferrari az idei harmadik vezérlőelektronikát is beszerelte autójába, ami 10 rajthelyes büntetést vont maga után.

A szombati, utolsó szabadedzés kezdete után nem sokkal viszont kiderült, a Ferrari végül úgy döntött, egy új belső égésű motoregységet, egy új turbófeltöltőt, egy új hőenergia-visszanyerő rendszert [MGU-H], és egy új kinetikus energia-visszanyerő rendszer [MGU-K] is beszerelt autójába. Mivel ezekből az elemekből korábban már hármat felhasznált Leclerc, a mezőny végéről lesz kénytelen nekivágni a kanadai versenynek.

Leclerc a Spanyol Nagydíjon, valamint a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon is a V6-os erőforrás hibája miatt volt kénytelen kiállni, autója ráadásul az élen haladva mondta fel a szolgálatot. Leclerc jelenleg az egyéni pontverseny 3. helyét foglalja el, hátránya 34 pont a listavezető Max Verstappenhez képest.

A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz is egy új belső égésű motort használ a hétvége hátralévő részében, ám ő eddig csak kettőt használt fel ebből az egységből, így nem kap rajtbüntetést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!