Friss hírek

Leclerc: A portugál időmérő a bizonyíték, rengeteget kell még tanulnom

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, a múlt hétvégi Portugál Nagydíj időmérője a bizonyíték arra, hogy még rengeteget kell tanulnia.

A fiatal versenyző a szezon első két hétvégéjén a 4. helyet szerezte meg az időmérőn, Portugáliában viszont csak a 8. helyről rajtolt, miután nem tudott jó kört futni a Q3 végén.

Leclerc így ki is kapott csapattársától, Carlos Sainztól, a versenyt pedig csak a 6. helyen zárta. A fiatal pilóta azt mondja, a portimaói időmérő megmutatta, hogy nagyon sokat kell még fejlődnie.

„Azt gondolom, a szombati időmérő jól mutatja, hogy még sokat kell tanulnom” – mondta a monacói.

„Az időmérő az egyik erősségem, de ezúttal elég gyengére sikeredett – ahogy az egész hétvége. Szóval nagyon következetlen voltam. Úgyhogy bőven van még tennivaló.”

Portimaóban rengeteg versenyző küszködött a rossz tapadással, Leclerc pedig küszködött azzal, hogy jól felépítse az időmérőt. A Q1-ben futott legjobbján mindössze 67 ezreddel tudott javítani a Q3-ban.

„Amit ezen a hétvégén megtanultam, hogy talán lépésről lépésre kell haladnom, főleg egy ilyen nehéz hétvégén, mint amilyen ez volt. Rögtön próbáltam a határokat feszegetni az autóval, és nagyon-nagyon kusza lett a hétvégém ettől.”

„A péntek és a szombat nem alakult túl jól, össze-vissza csúszkáltam, és 10 kör után már nagyon jó köröket futottam, de nem voltam következetes. Ilyen körülmények között talán lépésről lépésre kellett volna haladnom, amit a versenyen meg is tettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!