Friss hírek

Leclerc a rajtbüntetésről: Ez volt a legjobb döntés

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc szerint a lehető legjobb döntést hozták azzal, hogy bevállalták a 10 rajthelyes büntetést Kanadában. A monacói azt reméli, képesek lesznek felzárkózni a versenyen, és a dobogós helyezésekért harcolhatnak.

Leclerc kieséssel zárta a múlt hétvégi Azeri Nagydíjat, pénteken pedig kiderült, V6-os erőforrását nem lehet megjavítani, így számos új motorkomponenssel vágott neki a montreali hétvégének. Bár kezdetben úgy tűnt, Leclerc Kanadában még elkerüli a büntetést, új turbó beépítésére ugyanis nem volt szükség, a Ferrari azonban a második szabadedzés után megerősítette, a fiatal pilóta egy új vezérlőelektronikát kapott, és mivel ez már a harmadik ilyen egysége számára idén, 10 rajthelyes büntetést kap.

Leclerc természetesen nem örül, ám úgy érzi, a lehető legjobb döntést hozta meg csapata.

Hirdetés
 

„Nos, nyilván egy kicsit hátrébbról rajtolok. De azt gondolom, ez volt a legjobb döntés, szóval meglátjuk, mi lesz” – mondta a monacói. „Előzni pénteken egy kicsit nehezebb volt, mint vártam, de a tempó megvan, szóval remélhetőleg vissza tudunk kapaszkodni oda, ahol lenni szeretnénk.”

Leclerc hozzátette, a Red Bull és a Ferrari Kanadában is nagyon hasonló teljesítményre képes, így izgalmas küzdelemre lehet számítani.

„Elég szoros. A versenytempón még dolgoznunk kell – de egy kicsit nehéz tiszta képet kapni, mivel én végig más gumikeveréken voltam. Összességében viszont nem tűnik rossznak, ami jó.”

„Összességében pozitív nyitónapunk volt. Jó munkát végeztünk, javítani tudtunk a beállításokon az első edzésről a másodikra. A pálya általában nagyon sokat javul itt, és ezúttal is így volt. Elég erős szél fújt, de ez nem volt különösebb hatással a munkámra. Leginkább arra fókuszálunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a vasárnapi versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!