Költségplafon-ügy

Leclerc: A Red Bull a Ferrari hazai futamán is előnyben lesz

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője szerint nehéz hétvége vár csapatára az Olasz Nagydíjon: a monacói úgy gondolja, a Red Bull ezúttal is előnyben lesz velük szemben.

Habár erősen kezdte a szezont a Ferrari, a Red Bull nemcsak utolérte őket, de már jelentős előnyt épített fel mindkét bajnoki pontversenyben: Leclerc hátránya 109 pont Max Verstappen mögött, míg a Ferrari 135 ponttal marad el a Red Bulltól. 

Leclerc szerint a hétvégén sem lesz sok esélyük a Red Bull-lal szemben, ha minden a papírforma szerint alakul – a monzai egyenesek ugyanis nem nekik kedveznek. 

Hirdetés
 

„Szerintem egy kicsit nehéz hétvége lesz, legalábbis papíron nehéz lesz” – nyilatkozta Leclerc csütörtökön. „Arra számítunk, hogy a Red Bull erősebb lesz. A pálya karakterisztikája nem pont a mi autónkhoz passzol.”

De voltak kellemes és kellemetlen meglepetések az idei évben, szóval remélhetőleg most kellemes lesz, és túlteljesítünk a várakozásainkon.”

A Ferrari hiába tűnik gyorsabbnak a lassabb kanyarokban, Leclerc szerint ez nem elég ahhoz, hogy az egyenesbeli hátrányukat ledolgozzák.

„Úgy gondolom – különösen a Red Bullhoz képest – lassabbak vagyunk az egyenesekben. „A fő erősségük idén az egyenesbeli tempó. Mi egy kicsit gyorsabbnak tűnünk a kanyarokban, de az olyan pályákon, mint ez, ez nem elég ahhoz, hogy visszahozzuk az egyenesekben szerzett előnyüket.”

A Ferrarinak már nemcsak a Red Bull-lal, de a Mercedesszel is számolnia kell, ők ugyanis mindössze 30 ponttal maradnak el az olaszoktól a konstruktőri bajnokságban. A Red Bull előnyét ugyan biztosra véli, Leclerc a Mercedes teljesítményéről nem tudott nyilatkozni. 

„A Red Bullhoz képest úgy gondolom, hogy ez lesz a helyzet a hétvégén. A Mercedesszel kapcsolatban nehéz jóslatokba bocsátkozni, nekik voltak hullámvölgyeik” – mondta a Ferrari-pilóta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: A Red Bull a Ferrari hazai futamán is előnyben lesz
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!