Leclerc: A Red Bull és a Mercedes többet fog gyorsulni, mint mi - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Red Bull és a Mercedes többet fog gyorsulni, mint mi

Charles Leclerc a leggyorsabb volt a Forma-1-es Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján, a monacói versenyző azonban úgy érzi, riválisaik, a Red Bull és a Mercedes sokat gyorsulnak még.

Leclerc csapattársát, Carlos Sainzot előzte meg a csütörtöki második tréningen Monte-Carlo utcáin, 1 perc 11,684 másodperces ideje pedig közel 4 tizedmásodperccel volt gyorsabb, mint a 3. helyen végző Lewis Hamiltoné.

Pedig Leclerc napja nem indult könnyen, egy váltóhiba miatt ugyanis az első edzésen mindössze 4 körig jutott.

 

„Eléggé meglepődtem, hogy így alakult, mert itt, Monacóban különösen fontos, hogy az ember annyi kört megtegyen, amennyit csak lehet. Sajnos a felmerült problémák miatt az első edzésen csak 4 kört tudtam megtenni” – mondta a monacói, aki a második edzésen gyorsan rákapcsolt, szerinte azonban a riválisok sokat gyorsulnak még.

„Eléggé egy húron pendültünk az autóval. Sikerült összeraknom azt a bizonyos kört, és van is még benne. Másfelől viszont biztos vagyok benne, hogy a Mercedes és a Red Bull többet tud még gyorsulni, mint mi. Szóval nem szállhatunk el túlzottan. Pénteken keményen dolgozunk majd, és aztán meglátjuk, hol végzünk.”

Leclerc hozzátette, arról azért nincs meggyőződése, hogy a szombati időmérő végén is ő lesz majd az élen.

„Szeretném most megvárni a szombatot. Jónak tűnik a helyzet – de egy kicsit túl jó is ahhoz, hogy elhiggyük. Szóval várjunk még. Szombaton, az időmérőn már pontosan tudjuk, mi a helyzet, és aztán jöhet a verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!