Leclerc: A Red Bull versenytempója jobb, mint a miénk - F1VILÁG.HU

Leclerc: A Red Bull versenytempója jobb, mint a miénk

HIRDETÉS
A versenytempó tekintetében hátrányban van a Ferrari a Red Bull-lal szemben, így Charles Leclerc szerint nehéz lesz a győzelemért harcolniuk a vasárnapi Bahreini Nagydíjon.
TEST T1 BAHRAIN F1/2023 - GIOVEDI 23/02/2023
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző a 3. helyen zárta a szombati időmérőt a szahíri pályán, ahol a két Red Bull Max Verstappen vezetésével kibérelte az első rajtsort. Leclerc ráadásul csak egyetlen mért kört futott a Q3-ban, ennek okairól természetesen meg is kérdezték őt a kvalifikáció végén.

„Nem, nem volt semmiféle problémánk” – mondta a monacói versenyző arra a kérdésre, hogy miért nem gurultak pályára az időmérő utolsó perceiben. „Azt gondolom, harcban voltunk a pole-ért, ami kellemes meglepetés volt, hogy őszinte legyek, mert a tesztek és a szabadedzések után nem számítottunk rá.”

„Aztán sikerült megtalálnunk a tempót az időmérős körre, ami nagyszerű volt, viszont észben kell tartanunk azt, hogy a versenytempó tekintetében látszólag egy kicsit hátrányban vagyunk a Red Bullhoz képest. És azt gondolom, jobb, hogy a 3. helyről rajtolunk majd új gumikkal, mintha mondjuk megszereztük volna a pole-t. Szoros lesz.”

Leclerc hozzátette, annak örül, hogy ilyen szoros küzdelem van kibontakozóban a mezőny elején.

„Igen, és remélhetőleg ugyanez lesz a helyzet a versenyen is! Nagyon-nagyon szoros volt, az Aston Martinok nagyon gyorsak voltak, akárcsak a Mercedes az időmérő bizonyos pontján. És mi is közelebb vagyunk, mint vártuk, ami jó a jövőre nézve. És szerintem ez izgalmasabbá teszi a Forma-1-et. Szóval várom már a versenyeket.”

Arra a kérdésre, hogy mire számít a holnapi versenyen, a Ferrari pilótája így válaszolt: „Nos, fogalmazzunk úgy, hogy a versenytempónk egy kicsit a gyengeségünk jelenleg. Az, hogy lesz egy új szett gumink, segíteni fog bennünket vasárnap, de nem tudom, mennyire változik majd a kép emiatt. De legalább jó irányba haladunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!