Friss hírek

Leclerc a saját fejlődésére fókuszál a nehéz szezon során

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc azt mondja, bár nehéz idényük van 2020-ban, úgy érzi, egyre jobb versenyzővé válik.

A fiatal pilóta tavaly lett a Ferrari versenyzője, és már első idényében két győzelmet is szerzett a Scuderia színeiben. Idén viszont legfeljebb csak álmodhat a diadalokról, autója ugyanis nem elég jó ahhoz, hogy a legjobb helyezésekért harcoljon.

Leclerc így a győzelmek és bajnoki címek helyett arra összpontosít, hogy folyamatosan fejlődjön – és úgy érzi, ezen a téren sikerült is előrelépnie.

Arra a kérdésre, hogy hasonló lenne-e a helyzet akkor is, ha a Ferrari idén bajnokesélyes lenne, a monacói így felelt: „Tény, hogy az autó idén gyengébb, szóval nem tudom megmondani, mi lenne, ha jobb lenne az autó.”

„De azt gondolom, jobb versenyzővé váltam, hiszen a nehéz időkben másképp találom meg az eltökéltséget, magamra fókuszálok, próbálok fejlődni, és bár nem harcolunk dobogókért és győzelmekért, nekem is végső soron ez számítana a legtöbbet.”

„És aztán ott van a türelem kérdése. Korábban nem voltam egy türelmes srác, de most annak kell lennem ebben a helyzetben, és úgy érzem, ezen a téren is sokat fejlődtem.”

Leclerc a gyengécske Ferrarival idén két dobogós eredményt azért szerzett már: Ausztriában egy 2., Angliában pedig egy 3. hely jött össze.

„Erősebb versenyző vagyok most, mint a szezon elején… de hogy ez azért van-e, mert ennyire nehéz helyzetben vagyunk? Ebben nem vagyok biztos” – fogalmazott.

„A hozzáállásom nem igazán változott. Próbálom kielemezni a gyengeségeimet, és igyekszem javítani azokon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!